Baba au rhum - przepis wyjaśniony szczegółowo

zagłosuj teraz
Desser
12 porcji
trudne
4 h 20 m

Aby uzyskać klasyczny deser, który nigdy się nie znudzi, wypróbuj nasz przepis na baba au rhum! Wyjaśniony krok po kroku poniżej, zespół Ptitchef pomoże Ci przygotować ten niezbędny deser, który wszyscy uwielbiają. Wilgotne ciasto nasączone syropem rumowym i zwieńczone waniliową bitą śmietaną, jak można się oprzeć?


Składniki

12

Ciasto baba :

Syrop :

Dekoracja :

Szacowany koszt: 6.2 (0.52€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania4 h
Gotowania20 min


Obserwacje

Syrop: można dodać inne aromaty, takie jak cynamon. Jeśli chodzi o rum, można go dodać lub usunąć.

Moje ciasto nie odchodzi od miski: Jeśli ciasto nie odchodzi od miski po 10 minutach wyrabiania po dodaniu masła, włóż miskę robota kuchennego do lodówki. Pozostaw ją na dobre dziesięć minut, a następnie ponownie rozpocznij wyrabianie. Ciasto łatwo się nagrzewa, a zbyt długie wyrabianie ma tendencję do jego podgrzewania.

Namaczanie: jeśli masz dużą miskę, lepiej namoczyć babę w syropie niż ją nim polewać. Syrop można przygotować z wyprzedzeniem, ale w takim przypadku należy polać nim gorącą babę wyjętą z piekarnika (zimny syrop na gorącą babę LUB gorący syrop na zimną babę).



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+