Bezowe czapki świętego mikołaja

zagłosuj teraz
Desser
15 porcji
średnie
1 h 45 m

Zbliża się okres świąteczny, więc z przyjemnością włączamy magię Bożego Narodzenia do naszych przepisów. Dowodem na to są te małe bezy w kształcie czapki Świętego Mikołaja. Łatwy przepis, który pozwala wykorzystać resztki białek jaj. Smaczne na koniec posiłku z kawą lub herbatą ;-)


Składniki

15
Szacowany koszt: 0.87 (0.06€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania30 min
Gotowania1 h 15 m


Obserwacje

Nie masz rękawa do wyciskania? Żaden problem! Użyj torebki do zamrażania z odciętym rogiem ;-)

Aby uzyskać udaną bezę: najlepiej używać białek w temperaturze pokojowej, a nawet dojrzałych. Tak więc, albo wyjmij jajka na kilka godzin przed przygotowaniem bezy, albo oddziel białka od żółtek 1 lub 2 dni wcześniej i trzymaj białka poza lodówką w szczelnie zamkniętej puszce.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+