Bułeczki czekoladowe

zagłosuj teraz
Desser
12 porcji
średnie
4 h 10 m

Idealne na zakończenie posiłku lub po prostu na rozpoczęcie dnia :-)


Składniki

12
Szacowany koszt: 2.48 (0.21€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania4 h
Gotowania10 min


Obserwacje

Moje ciasto nie odchodzi od miski: Ciasto Brioche jest kapryśne. Jeśli nie odchodzi od miski po 10 minutach wyrabiania z masłem, włóż miskę robota kuchennego do lodówki. Pozostaw ją na dobre dziesięć minut, a następnie ponownie zacznij wyrabiać ciasto. Ciasto łatwo się nagrzewa, a zbyt długie wyrabianie ma tendencję do jego podgrzewania.

Mąka: typ 45.

Drożdże: używanie suchych drożdży jest ryzykowne. Utrudnią one wyrastanie ciasta.

Temperatura: podczas wyrastania nie powinna przekraczać 35°C. W przeciwnym razie masło zawarte w cieście rozpuści się, pogarszając konsystencję galette.



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+