Crème brûlée

zagłosuj teraz
Desser
6 porcji
łatwe
55 min

Crème brûlée to klasyk, któremu nikt się nie oprze, zarówno młodzi, jak i starsi! Co więcej, z pewnością znajdziesz wszystkie potrzebne składniki w swoich szafkach. Więc zaczynajmy!


Składniki

6

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania25 min
Gotowania30 min


Obserwacje

Jeśli chcesz uzyskać twardszy crème brûlée, możesz zmniejszyć ilość mleka i zwiększyć ilość płynnej śmietany w tych samych proporcjach.

Należy również sprawdzić, czy krem zastygł, wkładając do niego cienkie ostrze noża i upewniając się, że po wyjęciu nie ma na nim kremu. Jeśli tak nie jest, pozostaw krem na 5 do 10 minut i sprawdź ponownie.

Wreszcie, krem powinien być bardzo zimny, gdy go przypalisz, więc zostaw go w lodówce przed podaniem. Możesz nawet zostawić go na noc.



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+