Energetyczne batony zbożowe
zagłosuj teraz
Czujesz się trochę zmęczony? Uzupełnij energię podczas przerwy na przekąskę dzięki naszym domowym batonom energetycznym!
Składniki
12
Szacowany koszt: 5.65Euros€ (0.47€/porcja)
Materiały
- Forma finansowa
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania15 min
- Roztop masło i wymieszaj z miodem (podgrzej miód, jeśli nie jest wystarczająco płynny).
- Dodaj mieszankę płatków zbożowych, wiórki czekoladowe i rodzynki i dobrze wymieszaj.
- Umieść masę w każdej formie i dobrze dociśnij widelcem.
- Piec przez 15 minut w temperaturze 170°C. Przed wyjęciem z formy pozostawić do ostygnięcia w chłodnym miejscu.
- Teraz domowe batoniki zbożowe są gotowe!
Obserwacje
Przepis ten można dostosować do własnych upodobań: chipsy czekoladowe można zastąpić orzechami lub orzeszkami ziemnymi, rodzynki innymi suszonymi owocami, a podstawowe zboża innymi.
Nie masz foremek do ciasta? Rozłóż ciasto na całej powierzchni naczynia, a następnie wytnij batoniki :-)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!