Flan bez ciasta
zagłosuj teraz
Uwielbiany przez wszystkich deser z zaledwie kilku składników. Gęsty i rozpływający się.
Składniki
8
Szacowany koszt: 3.46Euros€ (0.43€/porcja)
Materiały
- 1 forma o średnicy 20 cm
- piekarnik
Przygotowanie
Czas przygotowania20 min
Czas oczekiwania6 h
Gotowania45 min
- Podgrzej mleko, śmietanę i wanilię w rondelku.
- Wymieszaj jajka, cukier i mąkę kukurydzianą w misce.
- Gdy mleko zacznie wrzeć, wlej je do miski z jajkami, dobrze wymieszaj i wróć na patelnię.
- Podgrzej patelnię na średnim ogniu, mieszając, aby zapobiec przywieraniu mieszanki.
- Gdy masa zgęstnieje, przelej ją do wysmarowanej masłem formy do pieczenia i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 45 minut.
- Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia na 2 godziny, a następnie schłodzić przez co najmniej 8 godzin przed spożyciem.
Obserwacje
Jak mogę zapobiec przywieraniu mleka?
Aby zapobiec przywieraniu mleka, należy regularnie mieszać je drewnianą łyżką.
Jak przechowywać tartę z kremem?
Tartę należy przechowywać w lodówce przez kilka dni. Można go wyjąć na godzinę przed jedzeniem, aby nie był zbyt zimny.
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!