Franui wylądował w Starbucks: gwiazda sieci społecznościowych zaprasza do kawiarni!

czwartek 10 kwietnia 2025 16:04
Franui wylądował w Starbucks: gwiazda sieci społecznościowych zaprasza do kawiarni!

Słynny Franuimaliny w czekoladzie, które podbiły podniebienia smakoszy, są teraz dostępne w Starbucks. To wprowadzenie oznacza nowy etap w rosnącej popularności tego argentyńskiego słodyczy ;)


Franui: przysmak z Argentyny

Franui narodziły się w Argentynie, stworzone przez rodzinną fabrykę czekolady Rapanui. Produkowane są ze świeżych mrożonych malin pokrytych podwójną warstwą czekolady: pierwszą z białej czekolady, a następnie drugą z mlecznej lub ciemnej czekolady. Takie połączenie zapewnia wyjątkowe doznania smakowe, łącząc kwaskowatość owoców ze słodyczą czekolady. Ich olśniewający sukces był w dużej mierze napędzany przez sieci społecznościowe, zwłaszcza TikTok, gdzie wielu użytkowników dzieli się swoimi odkryciami i degustacją tych małych smakołyków.


Dostępne w Starbucks

W obliczu tego szału Starbucks zdecydował się włączyć Franui do swojej oferty. Od 7 marca 2025 r.klienci mogą znaleźć te maliny w czekoladzie w salonach Starbucks. Dzięki tej inicjatywie miłośnicy kawy mogą cieszyć się modnym smakołykiem do swojego ulubionego napoju!


Gdzie mogę znaleźć Franui?

Oprócz salonów Starbucks, Franui jest również dostępny w wielu supermarketach, takich jak Carrefour, Auchan i Leclerc. Jednak ze względu na ich popularność, nierzadko zdarza się, że nie ma ich w magazynie. Dobrym pomysłem jest więc sprawdzenie dostępności w sklepie lub online przed wyjazdem!

Pojawienie się Franui w Starbucks jest dowodem na wpływ wirusowych trendów kulinarnych na wybory głównych detalistów. Dla łakomczuchów jest to kolejna okazja, by skosztować tego słodkiego przysmaku, o którym tyle się mówi... W międzyczasie, jeśli chcesz zrobić nasze wersje Franui, to jest miejsce, aby to zrobić!


Komentarze

Oceń artykuł:

AdèleAdèle
Redaktor naczelny, który nie może się doczekać zimy, aby jeść fondue! Pasjonatka gastronomii i zawsze w poszukiwaniu nowych kulinarnych perełek, najpierw studiowałam prawo, zanim wróciłam do swojej pierwszej miłości: smaku dobrych produktów i przyjemności dzielenia się przy stole :)