
Zespół Petitchef PL / Adèle

Redaktor naczelny, który nie może się doczekać zimy, aby jeść fondue! Pasjonatka gastronomii i zawsze w poszukiwaniu nowych kulinarnych perełek, najpierw studiowałam prawo, zanim wróciłam do swojej pierwszej miłości: smaku dobrych produktów i przyjemności dzielenia się przy stole :)
33 rekordy


To ciasto z truskawkami wpisuje francuskie wypieki do księgi rekordów!

Zanieczyszczenia w naszych kieliszkach: europejskie wina zanieczyszczone PFAS

Lodówka to nie wszystko: 5 prostych wskazówek, jak zachować świeżość żywności na dłużej

Czy naprawdę możemy zamrozić wszystko, co chcemy? 5 produktów spożywczych, które źle zamrażamy (i jak je inaczej przechowywać)

Dlaczego nie należy przechowywać mleka w drzwiach lodówki?

Dlaczego wszyscy mówią o tym fioletowym napoju?

Jogurty roślinne vs jogurty mleczne: które są naprawdę lepsze?

Jesz za dużo soli? 3 sprytne sposoby na jej zastąpienie!

Czy warto sięgać po batony proteinowe? Co naprawdę zapewniają (i co ukrywają)

Franui wylądował w Starbucks: gwiazda sieci społecznościowych zaprasza do kawiarni!

Gotowane czy surowe? Jak zachować witaminy w warzywach

Metalowe butelki na wodę: dobry pomysł czy zły przyjaciel dla zdrowia? Co należy wiedzieć przed wypiciem!

Wiosenne superfoods, które musisz umieścić na swoim talerzu

Chlorofil: dlaczego wiosna sprawia, że chcemy jeść zielone?

Potrzebujesz inspiracji na lunch do pracy? Oto 9 smacznych przepisów, którymi możesz cieszyć się w biurze!

Kiełkowanie nasion: bardzo łatwy wiosenny gest

Wiosna rymuje się z pyłkami: które pokarmy pomogą ci mniej kichać?

Przygotowanie własnego mleka roślinnego: czy to naprawdę lepsze dla zdrowia?

Top 10 warzyw o wysokiej zawartości błonnika: niezbędni sprzymierzeńcy dla zdrowia układu pokarmowego!

Wzrost popularności "fleksitarianizmu": dlaczego jemy mniej mięsa?

Filiżanka przed snem? Dowiedz się, dlaczego ten napój czyni cuda dla Twojego ciała!

Zła wiadomość dla fanów napojów bezalkoholowych: kilka głównych marek zostało wycofanych w trybie pilnym!
