Głazy kokosowe
zagłosuj teraz
Sprawiamy, że nasza przerwa na kawę jest jeszcze bardziej rozkoszna dzięki jednemu z tych miękkich kokosowych paluszków :-)
Składniki
15
Szacowany koszt: 1.53Euros€ (0.1€/porcja)
Materiały
- torebka na ciasto
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania10 min
- Ubij białka na średnich obrotach z połową cukru. Gdy trzepaczka pozostawi ślady, dodać drugą połowę cukru.
- Ubijaj, aż białko utworzy szczyt po podniesieniu trzepaczki.
- Dodaj starty kokos i delikatnie wymieszaj.
- Za pomocą małych łyżeczek lub rękawa do wyciskania uformuj kulki z masy na blasze do pieczenia.
- Piec przez 10 minut w temperaturze 180°C.
- I gotowe, kokosowe głazy są gotowe!
Obserwacje
Gotowanie: uważaj, aby nie rozgotować głazów, ponieważ mogą się szybko rozpaść.
Sprzęt do gotowania
piekarnik
mikser
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!