Jodłowe brownies
zagłosuj teraz
Zamień zwykłe rożki lodowe w świąteczny las jodłowy! Wszystko pysznie zwieńczone ciasteczkami brownies dla gwarantowanej przyjemności smakoszy ;-)
Składniki
14
Szacowany koszt: 5.59Euros€ (0.4€/porcja)
Materiały
- Tace aluminiowe
Przygotowanie
Czas przygotowania50 min
Gotowania20 min
Odwróć aluminiową tackę do góry dnem i wykonaj nacięcia nożem, aby utrzymać puste stożki w pozycji pionowej.
Przygotuj ciasto brownie: rozpuść masło i czekoladę razem. Dodaj brązowy cukier oraz jajka, ubijając do uzyskania gładkiej masy. Na koniec dodaj mąkę i dobrze wymieszaj.
Za pomocą rękawa do wyciskania (lub torebki do zamrażania z odciętym jednym rogiem) napełnij rożki. Uważaj, aby nie wypełnić ich po brzegi, ponieważ ciasto może napęcznieć i przelać się.
Piec przez 20 minut w temperaturze 180°C. Nie martw się, szyszki się nie przypalą.
Rozpuść białą czekoladę i dodaj kilka kropli zielonego barwnika spożywczego.
Umieść w głębokiej szklance, aby maczać rożki.Po upieczeniu odetnij kawałki brownie, które mogą wystawać z rożka, a następnie zanurz rożek w kolorowej białej czekoladzie.
Połóż rożek na wierzchu i posyp startym kokosem, aby uzyskać efekt śniegu, i dodaj kulki cukrowe, aby zrobić kulki.
Możesz dekorować do woli, kupując ozdoby cukrowe w supermarkecie.
A teraz ciasteczka są gotowe!
Obserwacje
Biała czekolada: użyj czekolady "pâtissier", która jest znacznie łatwiejsza w obróbce.
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!