Jodłowe brownies
zagłosuj teraz
Zamień zwykłe rożki lodowe w świąteczny las jodłowy! Wszystko pysznie zwieńczone ciasteczkami brownies dla gwarantowanej przyjemności smakoszy ;-)
Składniki
14
Szacowany koszt: 5.59Euros€ (0.4€/porcja)
Materiały
- Tace aluminiowe
Przygotowanie
Czas przygotowania50 min
Gotowania20 min
- Odwróć aluminiową tackę do góry dnem i wykonaj nacięcia nożem, aby utrzymać puste stożki w pozycji pionowej.
- Przygotuj ciasto brownie: rozpuść masło i czekoladę. Dodać brązowy cukier i jajka, ubijać do uzyskania gładkiej masy. Na koniec dodać mąkę i dobrze wymieszać.
- Za pomocą rękawa do wyciskania (lub torebki do zamrażania z odciętym jednym rogiem) napełnij rożki. Uważaj, aby nie wypełnić ich po brzegi, ponieważ ciasto może napęcznieć i przelać się.
- Piec przez 20 minut w temperaturze 180°C. Nie martw się, szyszki się nie przypalą.
- Rozpuść białą czekoladę i dodaj kilka kropli zielonego barwnika spożywczego.
Umieścić w głębokiej szklance do maczania rożków. - Po upieczeniu odetnij kawałki brownie, które mogą wystawać z rożka, a następnie zanurz rożek w kolorowej białej czekoladzie.
- Połóż rożek na wierzchu i posyp startym kokosem, aby uzyskać efekt śniegu, i dodaj kulki cukrowe, aby zrobić kulki.
- Możesz dekorować do woli, kupując ozdoby cukrowe w supermarkecie.
- A teraz ciasteczka są gotowe!
Obserwacje
Biała czekolada: użyj czekolady "pâtissier", która jest znacznie łatwiejsza w obróbce.
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!