Jodłowe brownies

zagłosuj teraz
Desser
14 porcji
średnie
1 h 10 m

Zamień zwykłe rożki lodowe w świąteczny las jodłowy! Wszystko pysznie zwieńczone ciasteczkami brownies dla gwarantowanej przyjemności smakoszy ;-)


Składniki

14
Szacowany koszt: 5.59 (0.4€/porcja)

Materiały

  • Tace aluminiowe

Przygotowanie

Czas przygotowania50 min
Gotowania20 min

  • Jodłowe brownies - Przygotowanie krok 1Odwróć aluminiową tackę do góry dnem i wykonaj nacięcia nożem, aby utrzymać puste stożki w pozycji pionowej.
  • Jodłowe brownies - Przygotowanie krok 2Przygotuj ciasto brownie: rozpuść masło i czekoladę. Dodać brązowy cukier i jajka, ubijać do uzyskania gładkiej masy. Na koniec dodać mąkę i dobrze wymieszać.
  • Jodłowe brownies - Przygotowanie krok 3Za pomocą rękawa do wyciskania (lub torebki do zamrażania z odciętym jednym rogiem) napełnij rożki. Uważaj, aby nie wypełnić ich po brzegi, ponieważ ciasto może napęcznieć i przelać się.
  • Jodłowe brownies - Przygotowanie krok 4Piec przez 20 minut w temperaturze 180°C. Nie martw się, szyszki się nie przypalą.
  • Jodłowe brownies - Przygotowanie krok 5Rozpuść białą czekoladę i dodaj kilka kropli zielonego barwnika spożywczego.
    Umieścić w głębokiej szklance do maczania rożków.
  • Jodłowe brownies - Przygotowanie krok 6Po upieczeniu odetnij kawałki brownie, które mogą wystawać z rożka, a następnie zanurz rożek w kolorowej białej czekoladzie.
  • Jodłowe brownies - Przygotowanie krok 7Połóż rożek na wierzchu i posyp startym kokosem, aby uzyskać efekt śniegu, i dodaj kulki cukrowe, aby zrobić kulki.
  • Jodłowe brownies - Przygotowanie krok 8Możesz dekorować do woli, kupując ozdoby cukrowe w supermarkecie.
  • Jodłowe brownies - Przygotowanie krok 9A teraz ciasteczka są gotowe!

Obserwacje

Biała czekolada: użyj czekolady "pâtissier", która jest znacznie łatwiejsza w obróbce.



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+