Łatwa tarta z rabarbarem

zagłosuj teraz
Desser
8 porcji
łatwe
1 h 5 m

Masz ochotę na prosty, efektowny przepis na uczczenie rabarbaru? Nie ma nic lepszego niż słodka tarta ;-) Dzięki zaledwie kilku składnikom łatwo jest przygotować ten owocowy, lekko cierpki deser. Przeprowadzimy Cię krok po kroku przez cały przepis. Śledź nasze pisemne wyjaśnienia, filmy i smacznego!


Składniki

8
Szacowany koszt: 5.38 (0.67€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania20 min
Gotowania45 min


Obserwacje

Ciasto: Tę pyszną tartę można również przygotować z ciasta francuskiego, aby uzyskać bardziej chrupiącą i lżejszą konsystencję. Odrobina aromatu waniliowego również świetnie się sprawdzi.

Rabarbar: Rabarbar jest owocem kwaśnym. Kąpiel cukrowa jest zatem niezbędna do usunięcia tej kwasowości.
Smaki: Truskawki to owoce, które idealnie pasują do rabarbaru pod względem smaku, a ich sezon jest podobny. Można zatem przygotować tartę truskawkowo-rabarbarową, wybierając po połowie każdego z nich. Pokrój truskawki na małe kawałki, mniej więcej tej samej wielkości co rabarbar, aby uzyskać odpowiednią teksturę.

Przechowywanie: Tartę można przechowywać w lodówce przez 3 do 4 dni.



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+