Mrożony nugat (przepis w szczegółach i na wideo)

zagłosuj teraz
Desser
12 porcji
średnie
1 h

W Ptitchef uwielbiamy lody i uwielbiamy nugat, więc kiedy słyszymy o "domowym mrożonym nugacie", jesteśmy naturalnie zachwyceni! Świeżo przygotowane lody idealne na deser lub przekąskę! I nie potrzeba do tego maszynki do lodów! Nie ma więc wymówki, by nie wypróbować tego przepisu ;-) Baw się dobrze, dodając wszelkiego rodzaju orzechy, aby dodać chrupkości topiącym się lodom.


Składniki

12

Beza włoska :

Śmietana :


Materiały


Przygotowanie



Obserwacje

Beza włoska: jest niezbędna do uzyskania odpowiedniej tekstury. Jeśli zrobisz zwykłą bezę, tekstura lodów będzie ziarnista, a surowe jajko nie przetrwa zbyt długo.
Suszone owoce: można użyć suszonych śliwek, suszonych moreli, sułtanek itp.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+