Bûche de crêpes z białą czekoladą i malinami

zagłosuj teraz
Desser
10 porcji
średnie
3 h 30 m

Lubisz naleśniki i Boże Narodzenie? Jeśli tak, to mamy dla Ciebie idealny deser ;-) Ten prosty i oryginalny przepis krok po kroku to idealny sposób na zakończenie świątecznego posiłku! Baw się zmieniając smaki dżemu i ganache, aby urozmaicić przyjemność :-)


Składniki

10

Naleśniki :

Szacowany koszt: 6.6 (0.66€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania3 h
Gotowania30 min


Obserwacje

Dżem malinowy: można go zastąpić dowolnym innym dżemem, pastą do smarowania, lemon curd itp.
Ganache z białej czekolady: podobnie jak w przypadku dżemu, można użyć innego ganache lub kremu do polukrowania.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+