Niezwykle kremowy flan pâtissier

zagłosuj teraz
Niezwykle kremowy flan pâtissier
Desser
6 porcji
średnie
4 h 55 m

Niezbędne ciasto flan, zarówno gęste, jak i ultra kremowe. Sekret? Dodanie odrobiny płynnej śmietany przed pieczeniem.


Składniki

6
Szacowany koszt: 2.71 (0.45€/porcja)

Materiały

Opcjonalnie :


Otrzymuj codzienne menu
Aby otrzymać menu dnia od Petitchef PL i nasze nowe smakołyki, wpisz swój e-mail

Przygotowanie

Czas przygotowania20 min
Czas oczekiwania4 h
Gotowania35 min

Obserwacje

Jakie ciasto na flan pâtissier?
W tym przepisie używamy ciasta kruchego, ale można również użyć ciasta francuskiego lub kruchego.

Jak przechowywać flan pâtissier?
Można go przechowywać przez kilka godzin w temperaturze pokojowej. Zalecamy umieszczenie go w lodówce, aby przechowywać go dłużej i wyjęcie go co najmniej 30 minut przed podaniem, aby był ładny i kremowy.



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+