Pasteis de nata (portugalskie wypieki)

zagłosuj teraz
Desser
12 porcji
średnie
55 min

Kiedy myślimy o Portugalii, trudno nie pomyśleć o słynnych Pasteis de Nata. Ten chrupiący, rozpływający się w ustach specjał zaspokoi Twoje kubki smakowe jako przekąska lub deser. Tradycyjny przepis przetestowany i zatwierdzony przez cały zespół Ptitchef! Postępuj zgodnie z naszą wersją pisemną i wideo, aby odtworzyć te małe cuda krok po kroku :-)


Składniki

12
Szacowany koszt: 1.71 (0.14€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania40 min
Gotowania15 min


Obserwacje

Foremki: jeśli ich nie masz, użyj foremek do muffinek.

Cytryna: nie musisz używać cytryny, ponieważ opinie na ten temat w Portugalii są różne.

Cynamon: możesz dodać laskę cynamonu, aby zaparzyć ją w mleku razem ze skórką z cytryny.

Ciasto francuskie: można po prostu wyciąć kółka z ciasta francuskiego, aby umieścić je w foremkach.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+