Sernik baskijski

zagłosuj teraz
Desser
6 porcji
łatwe
1 h 10 m

Uznany za jeden z najlepszych serników na świecie przez New York Times (nie mniej), odkryjmy sernik baskijski! To super rozpływające się ciasto pochodzi z San Sebastian, skąd wzięła się jego nazwa. Oprócz tego, że jest bardzo łatwy w przygotowaniu, ponieważ nie ma biszkoptowej podstawy, jak inne serniki, jest bardzo lekki w ustach, z odrobiną karmelizowanego smaku, który uwielbiamy! Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku poniżej :-)


Składniki

6
Szacowany koszt: 5.1 (0.85€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania1 h

Obserwacje

Jakiego sera powinienem użyć?
Do tego sernika potrzebny jest serek śmietankowy, taki jak Philadelphia, Saint Moret lub inny serek do smarowania.

Jak długo mogę przechowywać sernik baskijski?
Można go przechowywać przez tydzień w lodówce, owinięty w folię spożywczą.

Jakie dodatki mogę dodać do sernika baskijskiego?
Nie wahaj się udekorować sernika baskijskiego na przykład coulis z czerwonych owoców lub karmelem z solonego masła!



Sprzęt do gotowania

piekarnik
mikser

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+