Sernik cytrynowy bez pieczenia
zagłosuj teraz
To może być jeden z najlepszych serników cytrynowych lub deserów cytrynowych, jakie kiedykolwiek spróbujesz! Kontrast lekko słonej bazy z kremowym serkiem i kwaskowatością cytryny sprawia, że nie możesz przestać jeść! Jeśli masz ochotę na lekki i świeży deser, ten jest właśnie dla Ciebie! :)
Składniki
10
Podstawa:
Na sernik:
Materiały
- Pręty elektryczne
- mikser lub blender
- okrągła forma o średnicy 20 cm (wyjmowana)
- papier do pieczenia (papier tłuszczoodporny)
- octan
Przygotowanie
Czas przygotowania30 min
Czas oczekiwania3 h
- Podstawa:
Pokruszyć herbatniki i dodać masło. Wymieszaj, aż uzyskasz pastę. - Wyłóż formę papierem do pieczenia na dnie i octem wokół krawędzi (jeśli nie masz octanu, użyj pasków tego samego papieru do pieczenia).
Umieść poprzednią mieszankę na podstawie, dociskając ją tak, aby była zwarta. Podnieś boki tak, aby krawędzie były dobrze podniesione.
Zamrażać przez 10 minut. - Przygotowanie sernika:
Wymieszać wszystkie składniki trzepaczką elektryczną. - Wylej masę sernikową na spód z herbatników. Wygładź powierzchnię i wstaw do lodówki na 2 godziny. Następnie zamrażać przez 1 godzinę. Pozwoli to zachować teksturę (ponieważ nasz sernik nie zawiera żelatyny).
Ewentualnie pozostawić na noc w lodówce do następnego dnia. - Aby udekorować, ubić 100 ml śmietany i rozprowadzić po powierzchni za pomocą rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki.
Pomiędzy każdy kopczyk kremu włożyć połówkę plasterka cytryny. - Posyp odrobiną skórki z cytryny i gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!