Sernik nowojorski
zagłosuj teraz
Spróbuj prawdziwego sernika, jak w Nowym Jorku! W każdym razie jesteśmy pewni, że nie będziesz w stanie mu się oprzeć!
Składniki
12
Na bazę :
Do nadzienia :
Szacowany koszt: 10.84Euros€ (0.9€/porcja)
Materiały
- Tortownica o średnicy 20 cm
- Papier do pieczenia
- Rozdrabniacz (opcjonalnie)
Przygotowanie
Czas przygotowania30 min
Gotowania40 min
- Pokruszyć herbatniki za pomocą tłuczka lub rozdrabniacza. Roztopić masło i dodać do pokruszonych herbatników. Dobrze wymieszać.
- Wyłóż dno tortownicy papierem do pieczenia. Wysmarować boki formy masłem i wlać mieszankę herbatników i masła. Dobrze wciśnij masę w dno i boki formy, używając łyżki. Schłodzić, aż będzie gotowe do użycia.
- Umieść fromage frais i cukry w misce i ubij trzepaczką, aby spulchnić ser.
- Następnie dodaj jajka i mąkę i dobrze wymieszaj, aż składniki dobrze się połączą.
- Na koniec dodać śmietanę.
Wyjąć formę z lodówki i wlać masę. - Piec przez 40 minut w temperaturze 190°C.
Pozostawić do ostygnięcia po upieczeniu, a następnie pozostawić w lodówce na kilka godzin, aby zapewnić idealne odklejenie od formy! - Sernik nowojorski jest już gotowy!
Obserwacje
Serek śmietankowy:jest to główny składnik tego przepisu i można go zastąpić ricottą. Preferowany jest Philadelphia, ale St Morêt lub jakikolwiek inny fromage frais też się nada.
Baza b iszkoptowa: tutaj używamy petits-beurre, ale możesz użyć speculoos, palets bretons lub innych biszkoptów. Można również użyć ciasta kruchego.
Dla stylu nowojorskiego: szczególną cechą sernika nowojorskiego jest dodatek płynnej śmietany, która niekoniecznie występuje we wszystkich przepisach na sernik (których jest wiele na całym świecie).
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!