Sernik nowojorski

zagłosuj teraz
Desser
12 porcji
łatwe
1 h 10 m

Spróbuj prawdziwego sernika, jak w Nowym Jorku! W każdym razie jesteśmy pewni, że nie będziesz w stanie mu się oprzeć!


Składniki

12

Na bazę :

Do nadzienia :

Szacowany koszt: 10.84 (0.9€/porcja)

Materiały

  • Tortownica o średnicy 20 cm
  • Papier do pieczenia
  • Rozdrabniacz (opcjonalnie)

Przygotowanie

Czas przygotowania30 min
Gotowania40 min

  • Sernik nowojorski - Przygotowanie krok 1Pokruszyć herbatniki za pomocą tłuczka lub rozdrabniacza. Roztopić masło i dodać do pokruszonych herbatników. Dobrze wymieszać.
  • Sernik nowojorski - Przygotowanie krok 2Wyłóż dno tortownicy papierem do pieczenia. Wysmarować boki formy masłem i wlać mieszankę herbatników i masła. Dobrze wciśnij masę w dno i boki formy, używając łyżki. Schłodzić, aż będzie gotowe do użycia.
  • Sernik nowojorski - Przygotowanie krok 3Umieść fromage frais i cukry w misce i ubij trzepaczką, aby spulchnić ser.
  • Sernik nowojorski - Przygotowanie krok 4Następnie dodaj jajka i mąkę i dobrze wymieszaj, aż składniki dobrze się połączą.
  • Sernik nowojorski - Przygotowanie krok 5Na koniec dodać śmietanę.
    Wyjąć formę z lodówki i wlać masę.
  • Sernik nowojorski - Przygotowanie krok 6Piec przez 40 minut w temperaturze 190°C.
    Pozostawić do ostygnięcia po upieczeniu, a następnie pozostawić w lodówce na kilka godzin, aby zapewnić idealne odklejenie od formy!
  • Sernik nowojorski - Przygotowanie krok 7Sernik nowojorski jest już gotowy!

Obserwacje

Serek śmietankowy:jest to główny składnik tego przepisu i można go zastąpić ricottą. Preferowany jest Philadelphia, ale St Morêt lub jakikolwiek inny fromage frais też się nada.

Baza b iszkoptowa: tutaj używamy petits-beurre, ale możesz użyć speculoos, palets bretons lub innych biszkoptów. Można również użyć ciasta kruchego.

Dla stylu nowojorskiego: szczególną cechą sernika nowojorskiego jest dodatek płynnej śmietany, która niekoniecznie występuje we wszystkich przepisach na sernik (których jest wiele na całym świecie).



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+