Szybkie i łatwe tartaletki z malinami

zagłosuj teraz
Desser
4 porcji
łatwe
1 h 50 m

Tarty malinowe zazwyczaj przyciągają nasz wzrok w witrynie cukierni. Lubimy je tak bardzo, że postanowiliśmy zrobić je w domu! Przekonasz się, że dzięki temu prostemu przepisowi będziesz miał czego zazdrościć najlepszym cukiernikom ;-) Chrupiące kruche ciasto, kremowy krem o delikatnym smaku wanilii, zwieńczony świeżymi, pachnącymi malinami. Prawdziwa uczta dla oczu i kubków smakowych!


Składniki

4

Krem do ciasta :

Szacowany koszt: 4.45 (1.11€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania1 h 30 m
Gotowania20 min


Obserwacje

Wybór malin: Do tarty najlepiej użyć świeżych malin. Jeśli masz tylko mrożone maliny, użyj polewy na bazie dżemu zamiast cukru pudru, aby zachować ich świeżość.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+