Tiramisu kokosowe z raffaello o smaku kokosa

zagłosuj teraz
Desser
10 porcji
łatwe
40 min

Nasza miłość do deserów kokosowych jest niekwestionowana... W verrinach, roladach, a nawet flanach, ten słodki owoc dostosowuje się do całej gamy słodkich przepisów, które uwielbiamy! A jednak dzisiaj wydaje nam się, że znaleźliśmy nasz ulubiony deser kokosowy: Raffaello tiramisu! Te chrupiące małe kulki wykonane z wafla, białej czekolady, migdałów i kokosa są nie do odparcia, a w połączeniu ze słodyczą tiramisu przypominającego chmurkę... Jesteśmy pewni, że będziesz nam o nich opowiadać :-) (A jeśli chcesz zrobić własne Raffaello w domu, kliknij tutaj).


Składniki

10

Do dekoracji:

Szacowany koszt: 11.22 (1.12€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Czas oczekiwania30 min


Obserwacje

Jak przechowywać tiramisu Raffaello?
Przykryć folią spożywczą i umieścić w lodówce. Będzie przechowywane przez maksymalnie 5 dni.

Czy mogę zamrozić tiramisu Raffaello?
Można, ponieważ to tiramisu nie zawiera jajek. Umieść je w lodówce dzień wcześniej.

Czy przepis można zmniejszyć o połowę?
Składniki można z łatwością zmniejszyć o połowę. Zalecamy użycie tylko śmietanki kokosowej, aby uzyskać jeszcze mocniejszy kokosowy smak!

Czy mogę zastąpić biszkopty herbatnikami?
Jeśli chcesz, możesz zastąpić je herbatnikami maślanymi! Warstwa biszkoptów będzie cieńsza, więc trzeba będzie zrobić ich więcej, a także cieńsze warstwy kremu!

Jak długo mogę przechowywać tiramisu w lodówce?
Tiramisu można przechowywać w lodówce przez co najmniej 30 minut, a nawet do 5 dni. Oczywiście będzie lepsze następnego dnia, ale możesz zrobić to tiramisu i włożyć je do lodówki tylko na 30 minut, aby zachowało świeżość.

Biszkopt czy buduar?
Biszkopt jest bardziej płaski i szerszy niż buduar, więc oba nadają się do tego przepisu. Do Ciebie należy wybór ulubionej formy do przygotowania tiramisu!



Sprzęt do gotowania

mikser

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+