Uwielbiam jabłka!

zagłosuj teraz
Desser
2 porcji
łatwe
10 min

Pochodzące ze Stanów Zjednoczonych na początku XX wieku, cukierkowe jabłko jest niezbędnym wyrobem cukierniczym na targach i innych wesołych miasteczkach. Zaprzysięgły wróg dentystów, jabłko zanurzone w karmelu to prawdziwy przysmak!


Składniki

2

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Gotowania5 min


Obserwacje

Jabłka: Najlepsze jabłka do tego przepisu są organiczne, dzięki czemu skórka jest chroniona przed pestycydami.

Technika: Jedynym środkiem ostrożności w tym przepisie jest upewnienie się, że karmel się nie przypali. W tym celu należy pilnować czasu gotowania i nie podgrzewać zbyt mocno.

Wariacje: Niektórzy wolą wariant, w którym karmel jest zastąpiony czekoladą! Nie wahaj się, to jest pyszne! Możesz również dodać jeszcze bardziej świąteczny akcent, na przykład na przyjęcie urodzinowe, dodając płatki cukru w postaci perełek, gwiazdek lub wielokolorowych płatków, takich jak te, które można znaleźć w cukierniach.

Przechowywanie: Jabłka Love można przechowywać w chłodnym miejscu przez 2-3 dni.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+