Vol au vents z malinami i mascarpone

zagłosuj teraz
Desser
8 porcji
średnie
1 h

Zazwyczaj vol au vents podaje się na słono, ze śmietaną i grzybami. Tym razem postaw na oryginalność i przygotuj ten prosty deser z mascarpone i malinami. Chrupiące i rozpływające się w ustach, te słodkie domowe vol au vents są również idealne na bufecie mignardises lub jako część asortymentu kaw dla smakoszy :-)


Składniki

8
Szacowany koszt: 6.03 (0.75€/porcja)

Materiały

  • 2 pojemniki na monety (1 o średnicy 7 cm, 1 o średnicy 6 cm)
  • Mikser elektryczny

Przygotowanie

Czas przygotowania40 min
Gotowania20 min

  • Vol au vents z malinami i mascarpone - Przygotowanie krok 1Rozwiń ciasto francuskie. Wytnij 4 kółka za pomocą dużej foremki do ciastek i wytnij 3 małe kółka za pomocą małej foremki do ciastek w dużych kółkach.
  • Vol au vents z malinami i mascarpone - Przygotowanie krok 2Weź cały okrąg i posmaruj go roztrzepanym jajkiem. Nakłuj widelcem. Następnie ułóż na wierzchu kontur z ciasta francuskiego. Posmaruj go roztrzepanym jajkiem, a następnie przykryj kolejnym konturem. Zrób to samo z trzecim.
  • Vol au vents z malinami i mascarpone - Przygotowanie krok 3Powtórzyć czynność, aby uzyskać 8 ciastek vol au vent. Posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać cukrem pudrem. Piec przez 20 minut w temperaturze 180°C. Pozostawić do ostygnięcia.
  • Vol au vents z malinami i mascarpone - Przygotowanie krok 4W misce umieścić mascarpone, śmietanę, ziarenka wanilii i cukier puder. Ubić na sztywno mikserem elektrycznym.
  • Vol au vents z malinami i mascarpone - Przygotowanie krok 5Na dno każdego vol au vent nałożyć trochę musu z mascarpone, a na wierzchu ułożyć maliny. Posypać cukrem pudrem.
  • Vol au vents z malinami i mascarpone - Przygotowanie krok 6A teraz malinowo-mascarpone vol-au-vent jest gotowy!

Obserwacje

Maliny: można je zastąpić dowolnymi owocami.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+