Vol-au-vent z malinami i mascarpone

zagłosuj teraz
Desser
8 porcji
średnie
1 h

Zazwyczaj vol-au-vent podaje się na słono, ze śmietaną i grzybami. Tym razem postaw na oryginalność i przygotuj ten prosty deser z mascarpone i malinami. Chrupiące i rozpływające się w ustach, te słodkie domowe vol-au-vent są również idealne na bufecie mignardises lub jako część asortymentu kaw dla smakoszy :-)

Składniki

8

Materiały

  • 2 foremki do ciastek (1 o średnicy 7 cm, 1 o średnicy 6 cm)
  • Mikser elektryczny

Przygotowanie

Czas przygotowania40 min
Gotowania20 min
  • Vol-au-vent z malinami i mascarpone - Przygotowanie krok 1Rozwiń ciasto francuskie. Wytnij 4 kółka za pomocą dużej foremki do ciastek i wytnij 3 małe kółka za pomocą małej foremki do ciastek w dużych kółkach.
  • Vol-au-vent z malinami i mascarpone - Przygotowanie krok 2Weź cały okrąg i posmaruj go roztrzepanym jajkiem. Nakłuj widelcem. Następnie ułóż na wierzchu kontur z ciasta francuskiego. Posmaruj go roztrzepanym jajkiem, a następnie przykryj kolejnym konturem. Zrób to samo z trzecim.
  • Vol-au-vent z malinami i mascarpone - Przygotowanie krok 3Powtórz czynność, aby uzyskać 8 ciastek vol-au-vent. Posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp cukrem pudrem. Piecz przez 20 minut w temperaturze 180°C. Pozostaw do ostygnięcia.
  • Vol-au-vent z malinami i mascarpone - Przygotowanie krok 4W misce umieść mascarpone, śmietanę, ziarenka wanilii i cukier puder. Ubij na sztywno mikserem elektrycznym.
  • Vol-au-vent z malinami i mascarpone - Przygotowanie krok 5Na dno każdego vol-au-vent nałóż trochę musu z mascarpone, a na wierzchu ułóż maliny. Posyp cukrem pudrem.
  • Vol-au-vent z malinami i mascarpone - Przygotowanie krok 6A teraz malinowo-mascarpone vol-au-vent jest gotowy!

Obserwacje

Maliny: można je zastąpić dowolnymi owocami.

PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: