Lizaki z gorącej czekolady: biała czekolada + speculoos

zagłosuj teraz
Drink
6 porcji
łatwe
40 min

Masz w swoim otoczeniu miłośników gorącej czekolady? Podaruj im te oryginalne czekoladowe lizaki :-) Po podgrzaniu mleka w kubku wystarczy zanurzyć w nim lizaki z białej czekolady i speculoos, a następnie wymieszać łyżką, aby uwolnić ich delikatny smak. Postępuj zgodnie z instrukcjami, aby przygotować te superłatwe czekoladowe lizaki w domu, korzystając z naszych pisemnych wyjaśnień, zdjęć i filmów :-)

Składniki

6

Materiały

  • 6 drewnianych patyczków
  • Forma z 6 foremkami
  • Kolorowy papier krepowy
  • Bolduc
  • Naklejki z gwiazdkami
  • Nożyczki

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Czas oczekiwania30 min
  • Lizaki z gorącej czekolady: biała czekolada + speculoos - Przygotowanie krok 1Rozpuść białą czekoladę. Pokrusz speculoos na drobne okruchy.
  • Lizaki z gorącej czekolady: biała czekolada + speculoos - Przygotowanie krok 2Wymieszaj białą czekoladę z połową pokruszonego speculoos, a następnie wlej masę do foremek. Posyp okruszkami speculoos.
  • Lizaki z gorącej czekolady: biała czekolada + speculoos - Przygotowanie krok 3Schłodź przez 5 do 10 minut. Czekolada powinna być nadal miękka. Wbij patyczki do foremek. Chłodź przez 20 minut.
  • Lizaki z gorącej czekolady: biała czekolada + speculoos - Przygotowanie krok 4Wyjmij czekoladki z formy i ułóż na kwadratach z papieru krepowego. Złóż papier i zawiąż bordiurą. Zapętl bordiurę nożyczkami i przyklej naklejkę na węzeł.
  • Lizaki z gorącej czekolady: biała czekolada + speculoos - Przygotowanie krok 5Teraz czekoladki są gotowe do podarowania! Jeśli otrzymasz je w prezencie, zanurz je w gorącym mleku i potrząśnij patyczkiem w mleku, aby uzyskać gorącą czekoladę!

Obserwacje

Opakowanie: czekoladki można zawinąć i ozdobić na inne sposoby: na przykład w tkaninę i zamknąć sznurkiem, w folię aluminiową lub papier do pieczenia!

Forma: możesz użyć formy do kostek lodu.

PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: