Lizaki z gorącej czekolady: biała czekolada + speculoos
zagłosuj teraz
Masz w swoim otoczeniu miłośników gorącej czekolady? Podaruj im te oryginalne czekoladowe lizaki :-) Po podgrzaniu mleka w kubku wystarczy zanurzyć w nim lizaki z białej czekolady i speculoos, a następnie wymieszać łyżką, aby uwolnić ich delikatny smak. Postępuj zgodnie z instrukcjami, aby przygotować te superłatwe czekoladowe lizaki w domu, korzystając z naszych pisemnych wyjaśnień, zdjęć i filmów :-)
Składniki
6
Szacowany koszt: 0.7Euros€ (0.12€/porcja)
Materiały
- 6 drewnianych patyczków
- Forma z 6 foremkami
- Kolorowy papier krepowy
- Bolduc
- Naklejki z gwiazdkami
- Nożyczki
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Czas oczekiwania30 min
- Rozpuść białą czekoladę. Pokruszyć ciastka speculoos na drobne okruchy.
- Wymieszać białą czekoladę z połową pokruszonego speculoos i wlać masę do foremek. Posypać okruszkami speculoos.
- Schłodzić przez 5 do 10 minut. Czekolada powinna być nadal miękka. Wbij patyczki do foremek. Chłodzić przez 20 minut.
- Czekoladki wyjąć z formy i ułożyć na kwadratach z papieru krepowego. Złóż papier i zawiąż bordiurą. Zapętl bordiurę nożyczkami i przyklej naklejkę na węzeł.
- Teraz czekoladki są gotowe do podarowania! Jeśli otrzymasz je w prezencie, zanurz je w gorącym mleku i potrząśnij patyczkiem w mleku, aby uzyskać gorącą czekoladę!
Obserwacje
Opakowanie: czekoladki można zawinąć i ozdobić na inne sposoby: na przykład w tkaninę i zamknąć sznurkiem, w folię aluminiową lub papier do pieczenia!
Forma: możesz użyć formy do kostek lodu.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!