Lizaki z gorącej czekolady: ciemna czekolada + carambar

zagłosuj teraz
Drink
6 porcji
łatwe
40 min

Szukasz oryginalnego prezentu dla smakosza? Wypróbuj nasze lizaki z gorącą czekoladą! Połączyliśmy tutaj ciemną czekoladę i cukierki Carambar, aby zapewnić maksymalną rozkosz w porze przekąsek :-) Wszystko, co musisz zrobić, to zapakować te piękne lizaki w papier krepowy i podarować je swoim bliskim. Po rozpakowaniu wystarczy podgrzać mleko w kubku i wsunąć ten cenny prezent. To idealny sposób na zaspokojenie słodkiego głodu o każdej porze dnia! Postępuj zgodnie z naszymi instrukcjami krok po kroku w formie pisemnej, zdjęć i wideo :-)


Składniki

6

Materiały

  • 6 drewnianych patyczków
  • 1 forma
  • Papier krepowy
  • Bolduc
  • Nożyczki
  • Naklejki z gwiazdkami

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Czas oczekiwania30 min

  • Lizaki z gorącej czekolady: ciemna czekolada + Carambar - Przygotowanie krok 1Rozpuść ciemną czekoladę. Pokrój karambolę na małe kawałki i umieść połowę w kuchence mikrofalowej na 15 sekund.
  • Lizaki z gorącej czekolady: ciemna czekolada + Carambar - Przygotowanie krok 2Wymieszać roztopiony karambol z czekoladą. Wlej mieszaninę do formy, a następnie dodaj kawałki karamboli na wierzch.
  • Lizaki z gorącej czekolady: ciemna czekolada + Carambar - Przygotowanie krok 3Schłodzić przez 5 do 10 minut. Czekolada powinna być nadal miękka. Włóż patyczki do foremek i ponownie schładzaj przez 20 minut.
  • Lizaki z gorącej czekolady: ciemna czekolada + Carambar - Przygotowanie krok 4Czekoladki wyjąć z formy i umieścić na kawałkach papieru krepowego. Podnieś papier i zawiąż bolduc wokół patyczka. Zapętl bolduc nożyczkami i przyklej naklejkę nad węzłem.
  • Lizaki z gorącej czekolady: ciemna czekolada + Carambar - Przygotowanie krok 5Wszystko, co musisz zrobić, to podarować te lizaki w prezencie!
    Jeśli otrzymasz je w prezencie, otwórz je i zanurz w gorącym mleku. Potrząśnij patyczkiem i gotowe!

Obserwacje

Opakowanie: czekoladki można zawinąć i ozdobić na inne sposoby: na przykład w tkaninę i zamknąć sznurkiem, w folię aluminiową lub papier do pieczenia!

Karambole: zamiast nich można użyć wiórków toffi!

Forma: możesz użyć formy do kostek lodu.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+