Lizaki z gorącej czekolady: ciemna czekolada + pianki marshmallow

zagłosuj teraz
Drink
6 porcji
łatwe
35 min

Aby uzyskać wyjątkowo rozpływającą się w ustach czekoladową przekąskę, zafunduj sobie nasze gorące czekoladowe lizaki z ciemnej czekolady i pianek marshmallow. Wystarczy zanurzyć je w filiżance parującego mleka i zamieszać łyżką, a stopniowo uwolnią cały swój smak :-) Oryginalny pomysł na prezent dla wszystkich przyjaciół i rodziny kochających jedzenie! Postępuj zgodnie z naszymi łatwymi do wykonania instrukcjami w formie pisemnej, zdjęć i wideo.


Składniki

6
Szacowany koszt: 1.14 (0.19€/porcja)

Materiały

  • 6 drewnianych patyczków
  • 1 forma
  • Papier krepowy
  • Bolduc
  • Nożyczki
  • Naklejki z gwiazdkami

Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Czas oczekiwania30 min

  • Lizaki z gorącej czekolady: ciemna czekolada + pianki marshmallow - Przygotowanie krok 1Rozpuść gorzką czekoladę. Wlej łyżeczkę roztopionej czekolady do każdej foremki. Dodaj 2 mini pianki marshmallows i przykryj czekoladą.
  • Lizaki z gorącej czekolady: ciemna czekolada + pianki marshmallow - Przygotowanie krok 2Dodaj mini pianki na wierzch. Schłodzić przez 5 do 10 minut. Czekolada powinna być nadal miękka. Włóż patyczki do foremek i ponownie schładzaj przez 20 minut.
  • Lizaki z gorącej czekolady: ciemna czekolada + pianki marshmallow - Przygotowanie krok 3Czekoladki wyjąć z formy i umieścić na kwadratach z papieru krepowego. Zamknąć papier wokół patyczka i zakleić bordiurą. Zapętl bolduc nożyczkami i przyklej naklejkę na węźle.
  • Lizaki z gorącej czekolady: ciemna czekolada + pianki marshmallow - Przygotowanie krok 4Podaruj te małe lizaki w prezencie!
    Jeśli otrzymasz je w prezencie, rozpakuj je, zanurz patyczki w gorącym mleku, wstrząśnij i gotowe!

Obserwacje

Opakowanie: czekoladki można zawinąć i ozdobić na inne sposoby: na przykład w tkaninę i zamknąć sznurkiem, w folię aluminiową lub papier do pieczenia!

Forma: możesz użyć formy do kostek lodu.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+