Lizaki z gorącej czekolady: ciemna czekolada + pianki marshmallow
zagłosuj teraz
Aby uzyskać wyjątkowo rozpływającą się w ustach czekoladową przekąskę, zafunduj sobie nasze gorące czekoladowe lizaki z ciemnej czekolady i pianek marshmallow. Wystarczy zanurzyć je w filiżance parującego mleka i zamieszać łyżką, a stopniowo uwolnią cały swój smak :-) Oryginalny pomysł na prezent dla wszystkich przyjaciół i rodziny kochających jedzenie! Postępuj zgodnie z naszymi łatwymi do wykonania instrukcjami w formie pisemnej, zdjęć i wideo.
Składniki
6
Szacowany koszt: 1.14Euros€ (0.19€/porcja)
Materiały
- 6 drewnianych patyczków
- 1 forma
- Papier krepowy
- Bolduc
- Nożyczki
- Naklejki z gwiazdkami
Przygotowanie
Czas przygotowania5 min
Czas oczekiwania30 min
- Rozpuść gorzką czekoladę. Wlej łyżeczkę roztopionej czekolady do każdej foremki. Dodaj 2 mini pianki marshmallows i przykryj czekoladą.
- Dodaj mini pianki na wierzch. Schłodzić przez 5 do 10 minut. Czekolada powinna być nadal miękka. Włóż patyczki do foremek i ponownie schładzaj przez 20 minut.
- Czekoladki wyjąć z formy i umieścić na kwadratach z papieru krepowego. Zamknąć papier wokół patyczka i zakleić bordiurą. Zapętl bolduc nożyczkami i przyklej naklejkę na węźle.
- Podaruj te małe lizaki w prezencie!
Jeśli otrzymasz je w prezencie, rozpakuj je, zanurz patyczki w gorącym mleku, wstrząśnij i gotowe!
Obserwacje
Opakowanie: czekoladki można zawinąć i ozdobić na inne sposoby: na przykład w tkaninę i zamknąć sznurkiem, w folię aluminiową lub papier do pieczenia!
Forma: możesz użyć formy do kostek lodu.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!