Ekspresowy chleb bez drożdży, bez wyrabiania ciasta, bez odpoczynku

zagłosuj teraz
Inny
6 porcji
łatwe
45 min

Chcesz upiec domowy chleb, ale nie masz mąki ani drożdży piekarskich - oto rozwiązanie! W 30 minut możesz mieć domowy chleb, z chrupiącą skórką, miękkim miękiszem i pysznym! Ten chleb jest również nazywany chlebem sodowym, chlebem irlandzkim lub chlebem sodowym. Gotowy? Weź ołówek i papier!


Składniki

6
Szacowany koszt: 0.85 (0.14€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania30 min


Obserwacje

* Jeśli uważasz, że piekarnik jest wystarczająco gorący, ustaw go na 220°C, chleb lepiej wyrośnie.
* Przed wyjęciem z piekarnika nakłuć spód nożem lub szpikulcem. Jeśli zauważysz, że trudno go wyjąć, pozostaw go do pieczenia jeszcze przez 5 minut.



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+