Fumet lub wywar z krewetek
zagłosuj teraz
Wykorzystaj głowy i skorupki krewetek w przepisie, który uwielbiamy: bulionie z krewetek! Ten łatwy w przygotowaniu wywar może być używany do przyprawiania risotto, paelli lub cassolettes. To doskonały sposób na dodanie specjalnego, spersonalizowanego smaku do swoich przepisów ;-)
Składniki
6
Szacowany koszt: 6.61Euros€ (1.1€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania20 min
- Obrać krewetki ze skorupek. Usunąć skorupy i głowy.
- Smażyć przez 5 minut na oliwie z oliwek w dużym rondlu.
- Dodaj 1 litr wody, doprowadź do wrzenia, przykryj i gotuj przez 20 minut.
- Zdjąć z ognia i za pomocą tłuczka dobrze rozgnieść główki w wywarze.
- Następnie odcedź, aby usunąć tylko płyn. I voila, wywar z krewetek jest gotowy!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!