Chrupiące pieczarki, ser brie i gruszkowe aumônières

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
4 porcji
łatwe
25 min

Słodko-pikantna kombinacja na przystawkę, która z pewnością sprawi, że będziesz miał apetyt! Wymieszaj smażone na patelni grzyby z posiekaną gruszką i serem Brie, a otrzymasz eleganckie, smaczne aumônières. Idealny przepis, gdy rodzice są w domu ;-)


Składniki

4
Szacowany koszt: 3.61 (0.9€/porcja)

Materiały

  • 4 wykałaczki

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania10 min
  • Oczyść i posiekaj grzyby. Smażyć przez kilka minut na oliwie z oliwek.
  • Rozgrzej piekarnik do 180°C.
    W międzyczasie wydrążyć i pokroić gruszki. Pokrój również ser na kawałki.
  • Gdy grzyby się zrumienią, dodaj gruszki i ser i mieszaj na małym ogniu przez kilka chwil. Dodać sól i pieprz do smaku.
  • Teraz nadszedł czas na zrobienie aumônières: ułóż 2 arkusze ciasta francuskiego jeden na drugim. Umieść 4 łyżki nadzienia na środku. Złóż arkusz ciasta ceglanego, aby uformować aumônière, które następnie uszczelnisz wykałaczką.
    Powtórz operację, aby utworzyć w sumie 4 paczuszki.
  • Umieść aumônières na blasze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia i piecz przez 10 minut w temperaturze 180 stopni.
  • Za pomocą łopatki ostrożnie wyjmij aumônières z blachy do pieczenia i ułóż je na talerzu na przystawkę. Smacznego!

Obserwacje

Posmaruj oliwą z oliwek lub roztopionym masłem 2 arkusze cegieł, aby były bardziej elastyczne.

Używamy 2 arkuszy ciasta ceglanego na aumônière, aby nadzienie nie wydostało się podczas gotowania ;-)



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+