Chrupiące aumônières z pieczarkami, serem brie i gruszkami

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
4 porcji
łatwe
25 min

Słodko-słony przysmak na przystawkę, który z pewnością zachwyci Twoje podniebienie! Wymieszaj smażone pieczarki z gruszkami i pokrojonym serem Brie, aby uzyskać eleganckie i smaczne aumônières. Idealny przepis na spotkanie z rodzicami w domu ;-)

Składniki

4

Materiały

  • 4 wykałaczki

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania10 min
  • Oczyść i posiekaj grzyby. Smaż przez kilka minut na oliwie z oliwek.
  • Rozgrzej piekarnik do 180°C.
    W międzyczasie wydrąż gruszki i pokrój je na kawałki. Pokrój również ser na kawałki.
  • Gdy grzyby się zrumienią, dodaj gruszki i ser, a następnie mieszaj na małym ogniu przez kilka chwil. Dodaj sól i pieprz do smaku.
  • Teraz nadszedł czas na zrobienie aumônières: ułóż 2 arkusze ciasta francuskiego jeden na drugim. Umieść 4 łyżki nadzienia na środku. Złóż arkusz ciasta, aby uformować aumônière, które następnie uszczelnisz wykałaczką.
    Powtórz operację, aby utworzyć w sumie 4 paczuszki.
  • Umieść aumônières na blasze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia i piecz przez 10 minut w temperaturze 180 stopni.
  • Za pomocą łopatki ostrożnie wyjmij aumônières z blachy do pieczenia i ułóż je na talerzu na przystawkę. Smacznego!

Obserwacje

Możesz posmarować oliwą z oliwek lub roztopionym masłem 2 arkusze ciasta, aby były bardziej elastyczne.

Używamy 2 arkuszy ciasta francuskiego na aumônières, aby nadzienie nie wydostało się podczas pieczenia ;-)

Sprzęt do gotowania

piekarnik
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: