Chrupiące aumônières z pieczarkami, serem brie i gruszkami
zagłosuj teraz
Słodko-słony przysmak na przystawkę, który z pewnością zachwyci Twoje podniebienie! Wymieszaj smażone pieczarki z gruszkami i pokrojonym serem Brie, aby uzyskać eleganckie i smaczne aumônières. Idealny przepis na spotkanie z rodzicami w domu ;-)
Składniki
4
Szacowany koszt: 3.61Euros€ (0.9€/porcja)
Materiały
- 4 wykałaczki
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania10 min
- Oczyść i posiekaj grzyby. Smaż przez kilka minut na oliwie z oliwek.
- Rozgrzej piekarnik do 180°C.
W międzyczasie wydrąż gruszki i pokrój je na kawałki. Pokrój również ser na kawałki. - Gdy grzyby się zrumienią, dodaj gruszki i ser, a następnie mieszaj na małym ogniu przez kilka chwil. Dodaj sól i pieprz do smaku.
- Teraz nadszedł czas na zrobienie aumônières: ułóż 2 arkusze ciasta francuskiego jeden na drugim. Umieść 4 łyżki nadzienia na środku. Złóż arkusz ciasta, aby uformować aumônière, które następnie uszczelnisz wykałaczką.
Powtórz operację, aby utworzyć w sumie 4 paczuszki. - Umieść aumônières na blasze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia i piecz przez 10 minut w temperaturze 180 stopni.
- Za pomocą łopatki ostrożnie wyjmij aumônières z blachy do pieczenia i ułóż je na talerzu na przystawkę. Smacznego!
Obserwacje
Możesz posmarować oliwą z oliwek lub roztopionym masłem 2 arkusze ciasta, aby były bardziej elastyczne.
Używamy 2 arkuszy ciasta francuskiego na aumônières, aby nadzienie nie wydostało się podczas pieczenia ;-)
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!