Chrupiące pieczarki, ser brie i gruszkowe aumônières
zagłosuj teraz
Słodko-pikantna kombinacja na przystawkę, która z pewnością sprawi, że będziesz miał apetyt! Wymieszaj smażone na patelni grzyby z posiekaną gruszką i serem Brie, a otrzymasz eleganckie, smaczne aumônières. Idealny przepis, gdy rodzice są w domu ;-)
Składniki
4
Szacowany koszt: 3.61Euros€ (0.9€/porcja)
Materiały
- 4 wykałaczki
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania10 min
- Oczyść i posiekaj grzyby. Smażyć przez kilka minut na oliwie z oliwek.
- Rozgrzej piekarnik do 180°C.
W międzyczasie wydrążyć i pokroić gruszki. Pokrój również ser na kawałki. - Gdy grzyby się zrumienią, dodaj gruszki i ser i mieszaj na małym ogniu przez kilka chwil. Dodać sól i pieprz do smaku.
- Teraz nadszedł czas na zrobienie aumônières: ułóż 2 arkusze ciasta francuskiego jeden na drugim. Umieść 4 łyżki nadzienia na środku. Złóż arkusz ciasta ceglanego, aby uformować aumônière, które następnie uszczelnisz wykałaczką.
Powtórz operację, aby utworzyć w sumie 4 paczuszki. - Umieść aumônières na blasze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia i piecz przez 10 minut w temperaturze 180 stopni.
- Za pomocą łopatki ostrożnie wyjmij aumônières z blachy do pieczenia i ułóż je na talerzu na przystawkę. Smacznego!
Obserwacje
Posmaruj oliwą z oliwek lub roztopionym masłem 2 arkusze cegieł, aby były bardziej elastyczne.
Używamy 2 arkuszy ciasta ceglanego na aumônière, aby nadzienie nie wydostało się podczas gotowania ;-)
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!