Crostini z polenty z serem scamorza i pikantnym salami

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
4 porcji
łatwe
40 min

Prosta przekąska dla tych, którzy kochają rustykalne smaki, ale także do ponownego wykorzystania resztek polenty. Przepis jest bardzo prosty, wystarczy przygotować polentę i uformować grzanki, które następnie należy zapiec w piekarniku, dodając ser scamorza i salami: scamorza stanie się żylasta, a salami lekko chrupiące. Wypróbuj ten smaczny przepis i nie zapomnij, że możesz również doprawić crostini z polenty składnikami wegetariańskimi.


Składniki

4

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Czas oczekiwania15 min
Gotowania10 min

Obserwacje

Jak długo można przechowywać grzanki z polenty?
Jeśli nie są przyprawione, można je przechowywać przez kilka dni w lodówce.

Jakiej polenty użyć do przygotowania grzanek?
My użyliśmy polenty truflowej, ale możesz również wybrać klasyczną polentę lub polentę taragna.

Czego mogę użyć zamiast pikantnego salami?
Możesz użyć innej preferowanej kiełbasy: boczku, chorizo lub prosciutto.

Czy mogę zrobić wegetariańskie crostini z polenty?
Oczywiście. Zamiast salami można użyć cukinii, pomidorków koktajlowych, pesto lub czarnych oliwek.



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+