Jajka z tuńczykiem

zagłosuj teraz
Jajka z tuńczykiem
Pierwsze danie
4 porcji
łatwe
25 min

W Ptitchef uwielbiamy jajka mimozy z jednej strony i tuńczyka z drugiej... Postanowiliśmy więc połączyć te dwie rzeczy w szybkim i łatwym przepisie! Te jajka mimozy są nieco bardziej oryginalne niż te, które zwykle jemy. Pomysł spodoba się zarówno dzieciom, jak i dorosłym ;-) Nie wahaj się podawać ich jako przystawkę! To orzeźwiająca odmiana od chipsów i orzeszków ziemnych.

Składniki

4

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania10 min
  • Jajka z tuńczykiem - Przygotowanie krok 1Gotuj jajka we wrzącej wodzie przez 10 minut. Pozostaw do ostygnięcia, obierz i przekrój na pół. Zbierz wszystkie żółtka i umieść je w misce.
  • Jajka z tuńczykiem - Przygotowanie krok 2Dodaj majonez i wymieszaj widelcem, aby dobrze rozgnieść żółtka. Następnie dodaj rozdrobnionego tuńczyka i dokładnie wymieszaj.
  • Jajka z tuńczykiem - Przygotowanie krok 3Za pomocą rękawa cukierniczego napełnij połówki białek tą mieszanką. I voilà, jajka z tuńczykiem są gotowe!
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: