Jajka z tuńczykiem
zagłosuj teraz
W Ptitchef uwielbiamy jajka mimozy z jednej strony i tuńczyka z drugiej... Postanowiliśmy więc połączyć te dwie rzeczy w szybkim i łatwym przepisie! Te jajka mimozy są nieco bardziej oryginalne niż te, które zwykle jesz. Pomysł spodoba się zarówno dzieciom, jak i dorosłym ;-) Nie wahaj się podawać ich jako aperitif! To orzeźwiająca odmiana od chipsów i orzeszków ziemnych.
Składniki
4
Szacowany koszt: 2.42Euros€ (0.61€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania10 min
- Gotuj jajka we wrzącej wodzie przez 10 minut. Pozostaw do ostygnięcia, obierz i przekrój na pół. Zbierz wszystkie żółtka i umieść je w misce.
- Dodaj majonez i wymieszaj widelcem, aby rozgnieść żółtka. Następnie dodać rozdrobnionego tuńczyka i dobrze wymieszać.
- Za pomocą rękawa do wyciskania napełnij połówki białek tą mieszanką. I voila, jajka z tuńczykiem są gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!