Jajka z tuńczykiem
zagłosuj teraz

W Ptitchef uwielbiamy jajka mimozy z jednej strony i tuńczyka z drugiej... Postanowiliśmy więc połączyć te dwie rzeczy w szybkim i łatwym przepisie! Te jajka mimozy są nieco bardziej oryginalne niż te, które zwykle jemy. Pomysł spodoba się zarówno dzieciom, jak i dorosłym ;-) Nie wahaj się podawać ich jako przystawkę! To orzeźwiająca odmiana od chipsów i orzeszków ziemnych.
Składniki
4
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania10 min
Gotuj jajka we wrzącej wodzie przez 10 minut. Pozostaw do ostygnięcia, obierz i przekrój na pół. Zbierz wszystkie żółtka i umieść je w misce.
Dodaj majonez i wymieszaj widelcem, aby dobrze rozgnieść żółtka. Następnie dodaj rozdrobnionego tuńczyka i dokładnie wymieszaj.
Za pomocą rękawa cukierniczego napełnij połówki białek tą mieszanką. I voilà, jajka z tuńczykiem są gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!