Jajka z tuńczykiem

zagłosuj teraz
Jajka z tuńczykiem
Pierwsze danie
4 porcji
łatwe
25 min

W Ptitchef uwielbiamy jajka mimozy z jednej strony i tuńczyka z drugiej... Postanowiliśmy więc połączyć te dwie rzeczy w szybkim i łatwym przepisie! Te jajka mimozy są nieco bardziej oryginalne niż te, które zwykle jesz. Pomysł spodoba się zarówno dzieciom, jak i dorosłym ;-) Nie wahaj się podawać ich jako aperitif! To orzeźwiająca odmiana od chipsów i orzeszków ziemnych.


Składniki

4
Szacowany koszt: 2.42 (0.61€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania10 min
  • Jajka z tuńczykiem - Przygotowanie krok 1Gotuj jajka we wrzącej wodzie przez 10 minut. Pozostaw do ostygnięcia, obierz i przekrój na pół. Zbierz wszystkie żółtka i umieść je w misce.
  • Jajka z tuńczykiem - Przygotowanie krok 2Dodaj majonez i wymieszaj widelcem, aby rozgnieść żółtka. Następnie dodać rozdrobnionego tuńczyka i dobrze wymieszać.
  • Jajka z tuńczykiem - Przygotowanie krok 3Za pomocą rękawa do wyciskania napełnij połówki białek tą mieszanką. I voila, jajka z tuńczykiem są gotowe!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+