Małe tarty tatin o smaku raclette w pojedynczych porcjach

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
6 porcji
łatwe
45 min

Ahh, jak my kochamy zimę, kiedy możemy wyciągnąć z szafki naszą maszynkę do raclette! Ale bardzo często kończymy z całą stertą sera na rękach... Aby uniknąć marnotrawstwa, postanowiliśmy wykorzystać resztki sera raclette do przygotowania pysznych, pikantnych tart tatins. Idealne z sałatką, gwarantujemy, że wszyscy zjedzą je w porze lunchu :-)


Składniki

6

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Czas oczekiwania5 min
Gotowania30 min


Obserwacje

Jakich wędlin mogę użyć zamiast tego?

Szynkę Serrano można zastąpić na przykład coppą lub dowolną inną wędliną dostępną na tackach do raclette! Ten przepis jest idealny do ponownego wykorzystania resztek sera raclette.

Jakich serów mogę użyć zamiast niego?

Możesz użyć na przykład wędzonego lub pieprzowego sera raclette lub mozzarelli. Miłośnicy sera pokochają te tatiny z morbier, saint nectaire lub reblochon.

Czy mogę przygotować wegetariańską wersję tego przepisu?

Tak, można, wystarczy usunąć wędlinę lub użyć wegańskiej wędliny.

Czy można zastąpić ciasto francuskie?

Bez problemu można użyć ciasta kruchego zamiast francuskiego.

Czy mogę przygotować bezglutenową wersję tego przepisu?

Ciasto francuskie można zastąpić bezglutenowym ciastem francuskim.

Czy można zastąpić ziemniaki?

Ziemniaki można zastąpić na przykład słodkimi ziemniakami.

Jak przechowywać te małe raclette tatins?

Można je przechowywać przez 3 dni w szczelnym pojemniku w lodówce. Najlepiej odgrzać je w piekarniku.

Czy mogę zrobić wersję maxi tego przepisu?

Nie musisz robić mini tartaletek, ten przepis można przygotować w wersji maxi, używając prostokątnego lub okrągłego ciasta francuskiego. Będziesz jednak potrzebować więcej składników.



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+