Moelleux z cukinii z sercem kiri

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
6 porcji
łatwe
40 min

Nasz wilgotny przepis jest teraz ubrany w sól, aby można go było zjeść jako przystawkę! Wypróbuj nasze danie na bazie cukinii i kiri. To idealny przepis na zachęcenie dzieci do jedzenia warzyw z apetytem ;-)


Składniki

6

Materiały

  • Miękkie foremki do ciasta lub muffinek
  • Mieszanka

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania25 min

  • Moelleux z cukinii z sercem Kiri - Przygotowanie krok 1W misce wymieszaj mąkę, parmezan, jajka, mleko, olej i sól.
  • Moelleux z cukinii z sercem Kiri - Przygotowanie krok 2Cukinie dobrze umyć i drobno zmiksować bez obierania.
  • Moelleux z cukinii z sercem Kiri - Przygotowanie krok 3Dodaj zmiksowaną cukinię do mieszanki.
  • Moelleux z cukinii z sercem Kiri - Przygotowanie krok 4Po natłuszczeniu foremek wypełnij je do połowy ciastem, następnie połóż na wierzchu połowę sera Kiri i przykryj ciastem.
  • Moelleux z cukinii z sercem Kiri - Przygotowanie krok 5Piec przez 25 minut w temperaturze 200°C. I gotowe, cukiniowe moelleux z sercem Kiri są gotowe!

Obserwacje

Cukinia: tutaj ją zblendowaliśmy, ale równie dobrze można ją zetrzeć na tarce. W rzeczywistości, jeśli martwisz się kwasowością skórki, obierz ją. Cukinia straci tylko swój zielony kolor ;-)

Alternatywy dla Kiri: jeśli nie masz pod ręką Kiri, możesz dodać serek śmietankowy lub serek Philadelphia. Aby uzyskać efekt "cieknącego serca", dodaj zamiast tego twardy ser.

Dodaj dodatkowy smak do miękkich serów: dopraw gotowaną cebulą, gałką muszkatołową lub po prostu pieprzem!



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+