Moelleux z cukinii z sercem kiri
zagłosuj teraz
Nasz wilgotny przepis jest teraz ubrany w sól, aby można go było zjeść jako przystawkę! Wypróbuj nasze danie na bazie cukinii i kiri. To idealny przepis na zachęcenie dzieci do jedzenia warzyw z apetytem ;-)
Składniki
6
Materiały
- Miękkie foremki do ciasta lub muffinek
- Mieszanka
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania25 min
- W misce wymieszaj mąkę, parmezan, jajka, mleko, olej i sól.
- Cukinie dobrze umyć i drobno zmiksować bez obierania.
- Dodaj zmiksowaną cukinię do mieszanki.
- Po natłuszczeniu foremek wypełnij je do połowy ciastem, następnie połóż na wierzchu połowę sera Kiri i przykryj ciastem.
- Piec przez 25 minut w temperaturze 200°C. I gotowe, cukiniowe moelleux z sercem Kiri są gotowe!
Obserwacje
Cukinia: tutaj ją zblendowaliśmy, ale równie dobrze można ją zetrzeć na tarce. W rzeczywistości, jeśli martwisz się kwasowością skórki, obierz ją. Cukinia straci tylko swój zielony kolor ;-)
Alternatywy dla Kiri: jeśli nie masz pod ręką Kiri, możesz dodać serek śmietankowy lub serek Philadelphia. Aby uzyskać efekt "cieknącego serca", dodaj zamiast tego twardy ser.
Dodaj dodatkowy smak do miękkich serów: dopraw gotowaną cebulą, gałką muszkatołową lub po prostu pieprzem!
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!