Moelleux z cukinii z sercem kiri
zagłosuj teraz
Nasz wilgotny przepis jest teraz ubrany w sól, aby można go było zjeść jako przystawkę! Wypróbuj nasze danie na bazie cukinii i Kiri. To idealny przepis na zachęcenie dzieci do jedzenia warzyw z apetytem ;-)
Składniki
6
Materiały
- Miękkie foremki do ciasta lub muffinek
- Mikser
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania25 min
W misce wymieszaj mąkę, parmezan, jajka, mleko, olej i sól.
Cukinie dobrze umyć i drobno zmiksować bez obierania.
Dodaj zmiksowaną cukinię do mieszanki.
Po natłuszczeniu foremek wypełnij je do połowy ciastem, następnie połóż na wierzchu połowę sera Kiri i przykryj ciastem.
Piec przez 25 minut w temperaturze 200°C. I gotowe, cukiniowe moelleux z sercem Kiri są gotowe!
Obserwacje
Cukinia:<\/b> tutaj ją zblendowaliśmy, ale równie dobrze można ją zetrzeć na tarce. W rzeczywistości, jeśli martwisz się kwasowością skórki, obierz ją. Cukinia straci tylko swój zielony kolor ;-)
Alternatywy dla Kiri:<\/b> jeśli nie masz pod ręką Kiri, możesz dodać serek śmietankowy lub serek Philadelphia. Aby uzyskać efekt "cieknącego serca", dodaj zamiast tego twardy ser.
Dodaj dodatkowy smak do miękkich serów:<\/b> dopraw gotowaną cebulą, gałką muszkatołową lub po prostu pieprzem!
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!