Moelleux z cukinii z sercem kiri

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
6 porcji
Å‚atwe
40 min

Nasz wilgotny przepis jest teraz ubrany w sól, aby można go było zjeść jako przystawkę! Wypróbuj nasze danie na bazie cukinii i kiri. To idealny przepis na zachęcenie dzieci do jedzenia warzyw z apetytem ;-)


Składniki

6

Materiały

  • MiÄ™kkie foremki do ciasta lub muffinek
  • Mieszanka

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania25 min

  • Moelleux z cukinii z sercem Kiri - Przygotowanie krok 1W misce wymieszaj mÄ…kÄ™, parmezan, jajka, mleko, olej i sól.
  • Moelleux z cukinii z sercem Kiri - Przygotowanie krok 2Cukinie dobrze umyć i drobno zmiksować bez obierania.
  • Moelleux z cukinii z sercem Kiri - Przygotowanie krok 3Dodaj zmiksowanÄ… cukiniÄ™ do mieszanki.
  • Moelleux z cukinii z sercem Kiri - Przygotowanie krok 4Po natÅ‚uszczeniu foremek wypeÅ‚nij je do poÅ‚owy ciastem, nastÄ™pnie połóż na wierzchu poÅ‚owÄ™ sera Kiri i przykryj ciastem.
  • Moelleux z cukinii z sercem Kiri - Przygotowanie krok 5Piec przez 25 minut w temperaturze 200°C. I gotowe, cukiniowe moelleux z sercem Kiri sÄ… gotowe!

Obserwacje

Cukinia: tutaj ją zblendowaliśmy, ale równie dobrze można ją zetrzeć na tarce. W rzeczywistości, jeśli martwisz się kwasowością skórki, obierz ją. Cukinia straci tylko swój zielony kolor ;-)

Alternatywy dla Kiri: jeśli nie masz pod ręką Kiri, możesz dodać serek śmietankowy lub serek Philadelphia. Aby uzyskać efekt "cieknącego serca", dodaj zamiast tego twardy ser.

Dodaj dodatkowy smak do miękkich serów: dopraw gotowaną cebulą, gałką muszkatołową lub po prostu pieprzem!



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+