Ogórki nadziewane ryżem, wędzonym łososiem, awokado i miętą

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
4 porcji
łatwe
20 min

Świeże, bez gotowania, aromatyczne: te ogórkowe łódeczki to idealna przystawka! Ten przepis jest łatwy w przygotowaniu, a ogórki można dowolnie udekorować. Następnie pokrój na kawałki na aperitif lub przystawkę ;-)

Składniki

4

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania10 min
  • Ugotuj ryż zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Pozostaw do ostygnięcia lub przepłucz zimną wodą i odcedź.
  • Przekrój ogórek wzdłuż na pół. Wydrąż miąższ i pokrój na małe kawałki. Udekoruj wnętrze ugotowanym ryżem, miąższem ogórka, pokrojonym awokado i posiekanym wędzonym łososiem lub pstrągiem.
  • Posyp smażoną cebulą, nasionami sezamu i posiekaną świeżą miętą. I gotowe!
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: