Ogórki z ryżem, wędzonym łososiem, awokado i miętą

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
4 porcji
łatwe
20 min

Świeże, bez gotowania, aromatyczne: te ogórkowe łódeczki to coś w sam raz na przystawkę! Ten przepis jest łatwy w przygotowaniu, a ogórki można dowolnie udekorować. Następnie pokrój na kawałki na aperitif lub przystawkę ;-)


Składniki

4
Szacowany koszt: 2.91 (0.73€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania10 min

  • Ugotuj ryż zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Pozostawić do ostygnięcia lub przelać zimną wodą i odcedzić.
  • Przekroić ogórek wzdłuż na pół. Wydrapać miąższ i pokroić na małe kawałki. Udekoruj wnętrze ugotowanym ryżem, miąższem ogórka, pokrojonym awokado i posiekanym wędzonym łososiem/truitą.
  • Posyp smażoną cebulą, sezamem i posiekaną świeżą miętą. I voila!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+