Roladki ze szpinakiem, szynką i serem śmietankowym

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
8 porcji
łatwe
35 min

Twoje dzieci nie przepadają za warzywami, a tym bardziej za szpinakiem? Nie martw się, nie jesteś odosobnionym przypadkiem! Ptitchef wymyślił więc zabawny i oryginalny przepis, aby zachęcić najmłodszych do jedzenia szpinaku! Zróbmy miejsce dla naszego pikantnego wrapa:


Składniki

8
Szacowany koszt: 5.4 (0.68€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania20 min
Gotowania15 min


Obserwacje

Wersja wegetariańska: wystarczy usunąć plasterki szynki! Wtedy będziesz potrzebować więcej sera ;-) Lub zastąpić plastry wędliny surowymi warzywami.

Szpinak: Pamiętaj, aby dobrze go odsączyć, aby nie było w nim zbyt dużo wody. Byłoby naprawdę szkoda, ponieważ mogłoby to zagrozić kształtowi wrapa ;-)



Sprzęt do gotowania

mikser

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+