Roladki ze szpinakiem, szynką i fromage frais

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
8 porcji
łatwe
35 min

Twoje dzieci nie przepadają za warzywami, a tym bardziej za szpinakiem? Nie martw się, nie jesteś odosobnionym przypadkiem! Ptitchef wymyślił więc zabawny i oryginalny przepis, aby zachęcić najmłodszych do jedzenia szpinaku! Zróbmy miejsce dla naszego pikantnego wrapa:


Składniki

8
Szacowany koszt: 5.4 (0.68€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania20 min
Gotowania15 min

  • Roladki ze szpinakiem, szynką i fromage frais - Przygotowanie krok 1Ubij jajka na omlet i dopraw solą i pieprzem.
  • Roladki ze szpinakiem, szynką i fromage frais - Przygotowanie krok 2Dodaj odsączony szpinak i dobrze wymieszaj.
  • Roladki ze szpinakiem, szynką i fromage frais - Przygotowanie krok 3Umieść arkusz papieru do pieczenia w naczyniu żaroodpornym i wlej mieszaninę. Piec przez 15 minut w temperaturze 200°C.
  • Roladki ze szpinakiem, szynką i fromage frais - Przygotowanie krok 4Po wyjęciu z piekarnika wyłożyć omlet szpinakowy na wilgotną ściereczkę i zwinąć. Pozostawić do ostygnięcia.
  • Roladki ze szpinakiem, szynką i fromage frais - Przygotowanie krok 5Po schłodzeniu rozwałkować i posmarować fromage frais. Następnie ułożyć plasterki szynki.
  • Roladki ze szpinakiem, szynką i fromage frais - Przygotowanie krok 6Następnie zwinąć omlet, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez około 2 godziny.
  • Roladki ze szpinakiem, szynką i fromage frais - Przygotowanie krok 7Po schłodzeniu pokroić na plastry o pożądanej grubości. I voila, szpinakowe bułeczki są gotowe!

Obserwacje

Wersja wegetariańska: wystarczy usunąć plasterki szynki! Wtedy będziesz potrzebować więcej sera ;-) Lub zastąpić plastry wędliny surowymi warzywami.

Szpinak: Pamiętaj, aby dobrze go odsączyć, aby nie było w nim zbyt dużo wody. Byłoby naprawdę szkoda, ponieważ mogłoby to zagrozić kształtowi wrapa ;-)



Sprzęt do gotowania

mikser

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+