Sajgonki z marynowaną wołowiną

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
2 porcji
łatwe
2 h 30 m

Ptitchef sprawia, że sajgonki są jeszcze lepsze niż w Azji! Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku dla tego przepisu wypełnionego marynowaną wołowiną, aby uzyskać maksymalny smak podczas posiłków :-) Marynata z sosu sojowego, miodu, imbiru i sezamu doskonale komponuje się z mięsem i warzywami. Mały dodatek? Technika składania, dzięki której sajgonki za każdym razem będą udane!

Składniki

2

Przygotowanie

Czas przygotowania20 min
Czas oczekiwania2 h
Gotowania10 min
  • Sajgonki z marynowaną wołowiną - Przygotowanie krok 1Pokrój wołowinę w cienkie paski. Wymieszaj sos sojowy, olej sezamowy, nasiona sezamu, miód, imbir i pokrojoną wołowinę. Owiń folią i schłodź przez 2 godziny.
  • Sajgonki z marynowaną wołowiną - Przygotowanie krok 2Gotuj marynowaną wołowinę przez około 5 minut na gorącej patelni, a następnie pozostaw do ostygnięcia.
  • Sajgonki z marynowaną wołowiną - Przygotowanie krok 3Gotuj makaron we wrzącej wodzie przez 4 minuty, a następnie odcedź i pozostaw do ostygnięcia.
  • Sajgonki z marynowaną wołowiną - Przygotowanie krok 4Obierz i pokrój marchewki w paski za pomocą obieraczki do warzyw. Posiekaj sałatę. Namocz ciasto ryżowe w ciepłej wodzie przez 10 sekund.
  • Sajgonki z marynowaną wołowiną - Przygotowanie krok 5Umieść paski wołowiny na krawędzi placka, następnie marchewkę, następnie wermiszel i na koniec sałatę.
  • Sajgonki z marynowaną wołowiną - Przygotowanie krok 6Złóż krawędź placka nad nadzieniem, a następnie oba boki i zwinąć sajgonkę.
  • Sajgonki z marynowaną wołowiną - Przygotowanie krok 7A teraz twoja zimowa roladka z marynowaną wołowiną jest gotowa! Zanurz ją w sosie nuoc-mâm!

Obserwacje

Spring rollsy powinny być zjedzone szybko (najlepiej tego samego dnia). Przed schłodzeniem można zawinąć je w folię spożywczą.
Jeśli chcesz, możesz dodać kiełki fasoli.

PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: