Sajgonki z marynowaną wołowiną
zagłosuj teraz
Ptitchef sprawia, że sajgonki są jeszcze lepsze niż w Azji! Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku dla tego przepisu wypełnionego marynowaną wołowiną, aby uzyskać maksymalny smak podczas posiłków :-) Marynata z sosu sojowego, miodu, imbiru i sezamu doskonale komponuje się z mięsem i warzywami. Mały dodatek? Technika składania, dzięki której sajgonki za każdym razem będą udane!
Składniki
2
Przygotowanie
Czas przygotowania20 min
Czas oczekiwania2 h
Gotowania10 min
Pokrój wołowinę w cienkie paski. Wymieszaj sos sojowy, olej sezamowy, nasiona sezamu, miód, imbir i pokrojoną wołowinę. Owiń folią i schłodź przez 2 godziny.
Gotuj marynowaną wołowinę przez około 5 minut na gorącej patelni, a następnie pozostaw do ostygnięcia.
Gotuj makaron we wrzącej wodzie przez 4 minuty, a następnie odcedź i pozostaw do ostygnięcia.
Obierz i pokrój marchewki w paski za pomocą obieraczki do warzyw. Posiekaj sałatę. Namocz ciasto ryżowe w ciepłej wodzie przez 10 sekund.
Umieść paski wołowiny na krawędzi placka, następnie marchewkę, następnie wermiszel i na koniec sałatę.
Złóż krawędź placka nad nadzieniem, a następnie oba boki i zwinąć sajgonkę.
A teraz twoja zimowa roladka z marynowaną wołowiną jest gotowa! Zanurz ją w sosie nuoc-mâm!
Obserwacje
Spring rollsy powinny być zjedzone szybko (najlepiej tego samego dnia). Przed schłodzeniem można zawinąć je w folię spożywczą.
Jeśli chcesz, możesz dodać kiełki fasoli.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!