Sałatka ryżowa (szybka i łatwa)
zagłosuj teraz
Sałatka ryżowa to idealny przepis na piknik! Jest bardzo łatwa w przygotowaniu i równie łatwa do włożenia do woreczka, aby zabrać ją ze sobą, gdziekolwiek jesteś. Idealny pomysł, o którym warto pamiętać, gdy brakuje inspiracji na lunch do pracy. Co więcej, przepis ten jest również przyjazny dla środowiska. Masz resztki ryżu w lodówce? Po dodaniu kilku surowych warzyw i kawałków szynki/tuńczyka, wszystko czego będziesz potrzebować to domowy winegret ;-)
Składniki
7
Do sosu :
Szacowany koszt: 4.44Euros€ (0.63€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania20 min
Gotowania13 min
- Gotuj ryż przez 12 minut we wrzącej osolonej wodzie, a następnie pozostaw do ostygnięcia (lub przepuść pod zimną wodą). Dodać posiekaną cebulę i pokrojone pomidory.
- Dodaj posiekane korniszony, kukurydzę i rozdrobnionego tuńczyka.
- Sos:
Wymieszaj wszystkie składniki razem, aby uzyskać gładki sos. - Dodać do sałatki ryżowej i dobrze wymieszać.
- Sałatka ryżowa jest już gotowa!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!