Sałatka z dyni, ziemniaków, rzodkiewki i fety
zagłosuj teraz
Zimą nie ma mowy o marnowaniu talerza! Przygotuj sobie kolorową mieszankę sałat! W tym przypadku podkreśl pomarańcz dyni piżmowej, żółć ziemniaka, zieleń sałaty i róż rzodkiewki. Całość dopełnij pokrojonym w kostkę serem feta, aby uzyskać rozpływającą się konsystencję :-)
Składniki
1
Przyprawy :
Do dekoracji :
Szacowany koszt: 3.65Euros€ (3.65€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania30 min
- Obierz piżmian i ziemniaki.
Pokroić w drobną kostkę.
Wymieszać z łyżką oliwy z oliwek oraz szczyptą soli i kminku.
Dobrze wymieszać i piec przez 30 minut w temperaturze 180°C. - W międzyczasie ułóż garść sałatki na talerzu.
Rzodkiewki umyć i pokroić w plasterki.
Odsączyć ser feta i pokroić w kostkę. - Po ugotowaniu ziemniaków i piżmianu ułóż je na sałatce.
Dodaj plasterki rzodkiewki i kawałki sera feta.
Posypać sezamem i pestkami słonecznika oraz doprawić mżawką oliwy z oliwek i octu balsamicznego.
Smacznego!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!