Sałatka z dyni, ziemniaków, rzodkiewki i fety

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
1 porcji
łatwe
40 min

Zimą nie ma mowy o marnowaniu talerza! Przygotuj sobie kolorową mieszankę sałat! W tym przypadku podkreśl pomarańcz dyni piżmowej, żółć ziemniaka, zieleń sałaty i róż rzodkiewki. Całość dopełnij pokrojonym w kostkę serem feta, aby uzyskać rozpływającą się konsystencję :-)


Składniki

1

Przyprawy :

Do dekoracji :

Szacowany koszt: 3.65 (3.65€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania30 min
  • Obierz piżmian i ziemniaki.
    Pokroić w drobną kostkę.
    Wymieszać z łyżką oliwy z oliwek oraz szczyptą soli i kminku.
    Dobrze wymieszać i piec przez 30 minut w temperaturze 180°C.
  • W międzyczasie ułóż garść sałatki na talerzu.

    Rzodkiewki umyć i pokroić w plasterki.

    Odsączyć ser feta i pokroić w kostkę.
  • Po ugotowaniu ziemniaków i piżmianu ułóż je na sałatce.

    Dodaj plasterki rzodkiewki i kawałki sera feta.

    Posypać sezamem i pestkami słonecznika oraz doprawić mżawką oliwy z oliwek i octu balsamicznego.

    Smacznego!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+