Sałatka z kozim serem
zagłosuj teraz
Sałatki są naszymi sprzymierzeńcami, gdy panuje upał i wolimy spędzać więcej czasu na plaży niż na przygotowywaniu lunchu. Jeśli nie możesz wyrwać się z pętli wiecznego pomidora i sałaty, a chcesz nadać swojej klasycznej sałatce oryginalny akcent, ten przepis jest dla Ciebie! Jest świeża, szybka w przygotowaniu i pełna smaków dzięki intensywnemu smakowi koziego sera i chrupkości prażonej kukurydzy. Przygotuj tę sałatkę z łatwością, postępując zgodnie z naszym przepisem, wyjaśnionym krok po kroku i zilustrowanym zdjęciami.
Składniki
1
Do sałatki:
Na winegret:
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania6 min
W misce umieść mixum + posiekaną czerwoną cebulę (bardzo cienkie paski) i przekrojone na pół pomidorki koktajlowe.
W małej misce przygotuj winegret, dodając oliwę z oliwek, ocet i musztardę. Wymieszaj trzepaczką lub mikserem, aż składniki dobrze się zemulgują. Polać sałatkę winegretem. Za pomocą kilku łyżek, wykonując ruchy owijające, rozprowadź dressing i wymieszaj składniki.
Umieść kawałek papieru do pieczenia pod kozim serem, a drugi na wierzchu. Umieść na patelni i smaż na średnim ogniu przez kilka minut. Za pomocą łopatki obróć go, aby był ugotowany z obu stron.
Umieść kawałek sera na wierzchu sałatki.
Za pomocą tłuczka i moździerza lub noża zmiażdż kikos i posyp nim sałatkę. Skrop sałatkę kremem z octu balsamicznego (lub miodu trzcinowego).
I to wszystko! Teraz mamy smaczną sałatkę. Smacznego!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!