Słodko-pikantna sałatka z pieczonymi brzoskwiniami, rukolą i burratą (słodkie smaki lata)
zagłosuj teraz
Owoce w wytrawnej sałatce ? Zgadza się! I możemy Cię zapewnić, że połączenie smaków sprawi, że ulegniesz ♥ Na początku byliśmy jak Ty na pomysł dodania pieczonych brzoskwiń do naszej sałatki. Potem przyszedł czas na degustację, a tam... iluminacja! Połączenie brzoskwiń, rukoli i burraty jest po prostu idealne! Spróbuj i przekonaj się sam ;-)
Składniki
2
Szacowany koszt: 6.68Euros€ (3.34€/porcja)
Materiały
- 2 talerze do zupy
Przygotowanie
Czas przygotowania5 min
Gotowania15 min
- Zacznij od przygotowania składników: umyj brzoskwinie i rukolę, odsącz burratę i pokrusz migdały. Pokrój brzoskwinie na plasterki.
- Następnie upiecz kawałki brzoskwini: umieść plasterki na gorącej patelni i odwróć je, gdy nabiorą złotego koloru. Zdjąć z ognia, gdy obie strony będą złociste.
- Teraz nadszedł czas, aby udekorować danie:
Umieść trochę rukoli na dnie talerzy do zupy, a następnie umieść pieczone kawałki brzoskwini na wierzchu. Dodaj kawałki burraty. - Na koniec nadszedł czas na doprawienie i udekorowanie:
Skrop sałatkę oliwą z oliwek i dopraw solą i pieprzem. Posyp pokruszonymi migdałami i dodaj kilka listków świeżej bazylii.
Sałatka jest gotowa do podania!
Obserwacje
Jak przygotować pieczone brzoskwinie? Tutaj użyliśmy patelni, ale jeśli masz urządzenie do panini, możesz je w nim przekąsić.
Czym mogę zastąpić burratę? Klasyczną mozzarellą lub pokrojonym w kostkę serem feta.
Czego mogę użyć zamiast migdałów? Zachęcamy do dodania do tej sałatki kawałków pistacji, aby uzyskać idealne połączenie smaków!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!