Suflety z foie gras
zagłosuj teraz
Zrób furorę od samego początku dzięki temu przepisowi na suflet z foie gras! Jest tak łatwy do zrobienia, a rezultat jest miękki i smaczny. Dzięki naszemu przepisowi krok po kroku te domowe suflety nie będą miały dla Ciebie żadnych tajemnic ;-) Przepis, który można również włączyć do kategorii "przeciw marnotrawstwu", jeśli kiedykolwiek zostanie Ci foie gras po świątecznych posiłkach...!
Składniki
4
Szacowany koszt: 6.81Euros€ (1.7€/porcja)
Materiały
- 4 kokilki
Przygotowanie
Czas przygotowania20 min
Gotowania15 min
- Roztop masło w rondelku. Dodaj mąkę na raz i wymieszaj trzepaczką.
- Dodawaj mleko po trochu, dobrze mieszając, aż uzyskasz gładki krem. Zdjąć z ognia i doprawić solą, pieprzem i odrobiną mieszanki 4 przypraw.
- Dodaj 2 żółtka i dobrze wymieszaj.
- Pokrój foie gras na duże kawałki i dodaj do mieszanki. Dobrze wymieszać. Powinno pozostać kilka niezmieszanych kawałków foie gras.
- Ubić 2 białka na sztywną pianę i delikatnie dodać do masy, nie rozgniatając ich. Wlać do wysmarowanych masłem foremek.
- Piec przez 15 minut w temperaturze 200°C. Pod koniec pieczenia pozostawić drzwiczki piekarnika otwarte przez 5 minut, aby zapobiec zbyt szybkiemu zapadnięciu się sufletów.
- Suflety z foie gras są już gotowe!
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!