Suflety z foie gras

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
4 porcji
łatwe
35 min

Zrób furorę od samego początku dzięki temu przepisowi na suflet z foie gras! Jest tak łatwy do zrobienia, a rezultat jest miękki i smaczny. Dzięki naszemu przepisowi krok po kroku te domowe suflety nie będą miały dla Ciebie żadnych tajemnic ;-) Przepis, który można również włączyć do kategorii "przeciw marnotrawstwu", jeśli kiedykolwiek zostanie Ci foie gras po świątecznych posiłkach...!


Składniki

4
Szacowany koszt: 6.81 (1.7€/porcja)

Materiały

  • 4 kokilki

Przygotowanie

Czas przygotowania20 min
Gotowania15 min

  • Suflety z foie gras - Przygotowanie krok 1Roztop masło w rondelku. Dodaj mąkę na raz i wymieszaj trzepaczką.
  • Suflety z foie gras - Przygotowanie krok 2Dodawaj mleko po trochu, dobrze mieszając, aż uzyskasz gładki krem. Zdjąć z ognia i doprawić solą, pieprzem i odrobiną mieszanki 4 przypraw.
  • Suflety z foie gras - Przygotowanie krok 3Dodaj 2 żółtka i dobrze wymieszaj.
  • Suflety z foie gras - Przygotowanie krok 4Pokrój foie gras na duże kawałki i dodaj do mieszanki. Dobrze wymieszać. Powinno pozostać kilka niezmieszanych kawałków foie gras.
  • Suflety z foie gras - Przygotowanie krok 5Ubić 2 białka na sztywną pianę i delikatnie dodać do masy, nie rozgniatając ich. Wlać do wysmarowanych masłem foremek.
  • Suflety z foie gras - Przygotowanie krok 6Piec przez 15 minut w temperaturze 200°C. Pod koniec pieczenia pozostawić drzwiczki piekarnika otwarte przez 5 minut, aby zapobiec zbyt szybkiemu zapadnięciu się sufletów.
  • Suflety z foie gras - Przygotowanie krok 7Suflety z foie gras są już gotowe!


Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+