Suflety z foie gras

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
4 porcji
łatwe
35 min

Zrób furorę od samego początku dzięki temu przepisowi na suflet z foie gras! Jest tak łatwy do zrobienia, a rezultat jest miękki i smaczny. Dzięki naszemu przepisowi krok po kroku te domowe suflety nie będą miały dla Ciebie żadnych tajemnic ;-) Przepis, który można również włączyć do kategorii "przeciw marnotrawstwu", jeśli kiedykolwiek zostanie Ci foie gras po świątecznych posiłkach...!

Składniki

4

Materiały

  • 4 kokilki

Przygotowanie

Czas przygotowania20 min
Gotowania15 min
  • Suflety z foie gras - Przygotowanie krok 1Roztop masło w rondelku. Następnie dodaj mąkę na raz i wymieszaj trzepaczką.
  • Suflety z foie gras - Przygotowanie krok 2Dodawaj mleko stopniowo, dobrze mieszając, aż uzyskasz gładki krem. Zdejmij z ognia, dopraw solą, pieprzem i dodaj odrobinę mieszanki 4 przypraw.
  • Suflety z foie gras - Przygotowanie krok 3Dodaj 2 żółtka i dobrze wymieszaj.
  • Suflety z foie gras - Przygotowanie krok 4Pokrój blok foie gras na duże kawałki i dodaj do mieszanki. Dobrze wymieszaj. Powinno pozostać kilka niezmieszanych kawałków foie gras.
  • Suflety z foie gras - Przygotowanie krok 5Ubij 2 białka na sztywną pianę i delikatnie dodaj do masy, nie rozgniatając ich. Wlej do wysmarowanych masłem foremek.
  • Suflety z foie gras - Przygotowanie krok 6Piec przez 15 minut w temperaturze 200°C. Pod koniec pieczenia pozostaw drzwiczki piekarnika otwarte przez 5 minut, aby zapobiec zbyt szybkiemu zapadnięciu się sufletów.
  • Suflety z foie gras - Przygotowanie krok 7Suflety z foie gras są już gotowe!

Sprzęt do gotowania

piekarnik
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: