Suflety z wędzonym łososiem i fromage frais
zagłosuj teraz
Aby uzyskać lekką, puszystą przystawkę o delikatnym smaku wędzonego łososia, wybierz ten przepis na suflet! Jest bardzo łatwy do przygotowania w domu i sprawi, że Twoje kubki smakowe oszaleją :-) Z odrobiną fromage frais dla słodyczy i koperkiem dla smaku, z pewnością będzie hitem na początku posiłku. Przepis na pewno będzie łatwy do wykonania, dzięki instrukcjom krok po kroku, nie tylko w formie pisemnej + zdjęć, ale także na wideo (na końcu) :-)
Składniki
6
Szacowany koszt: 6.22Euros€ (1.04€/porcja)
Materiały
- Trzepaczka
- 6 Ramekinów
Przygotowanie
Czas przygotowania20 min
Czas oczekiwania10 min
Gotowania15 min
- Roztop masło w rondelku, a następnie stopniowo dodawaj mąkę. Na koniec dodawać po trochu mleko. Dodaj sól i pieprz i dobrze wymieszaj.
- Oddziel białka od żółtek. Wbijaj żółtka po 1 na raz do masy.
- Pokrój plastry wędzonego łososia i posiekaj koperek, a następnie dodaj je do mieszanki z fromage frais.
- Ubij białka na sztywną pianę. Dodać niewielką ilość białek do ciasta, aby je rozluźnić, a następnie dodać tę mieszaninę do reszty białek.
Delikatnie wymieszać. - Wlej ciasto do wysmarowanych masłem i posypanych mąką foremek. Piec przez 15 minut w temperaturze 180°C. Po upieczeniu nie wyjmuj ich od razu z piekarnika. Wyłącz piekarnik i pozostaw go uchylony na 10 minut.
- Wyjąć kokilki z piekarnika i gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!