Suflety z wędzonym łososiem i serkiem śmietankowym
zagłosuj teraz
Aby uzyskać lekką, puszystą przystawkę o delikatnym smaku wędzonego łososia, wybierz ten przepis na suflet! Jest bardzo łatwy do przygotowania w domu i sprawi, że Twoje kubki smakowe oszaleją :-) Z odrobiną serka śmietankowego dla słodyczy i koperkiem dla smaku, z pewnością będzie hitem na początku posiłku. Przepis na pewno będzie łatwy do wykonania, dzięki instrukcjom krok po kroku, nie tylko w formie pisemnej + zdjęć, ale także na wideo (na końcu) :-)
Składniki
6
Szacowany koszt: 6.22Euros€ (1.04€/porcja)
Materiały
- Trzepaczka
- 6 kokilek
Przygotowanie
Czas przygotowania20 min
Czas oczekiwania10 min
Gotowania15 min
Roztop masło w rondelku, a następnie stopniowo dodawaj mąkę, mieszając trzepaczką. Na koniec dodawaj mleko stopniowo, mieszając trzepaczką. Dodaj sól i pieprz, a następnie wymieszaj.
Oddziel białka od żółtek. Wbijaj żółtka jedno po drugim do masy, mieszając.
Pokrój plastry wędzonego łososia na kawałki i posiekaj koperek, a następnie dodaj je do mieszanki razem z serkiem śmietankowym.
Ubij białka na sztywną pianę. Delikatnie dodaj niewielką ilość białek do ciasta, aby je rozluźnić, a następnie dodaj tę mieszaninę do reszty białek.
Delikatnie wymieszaj.Wlej ciasto do wysmarowanych masłem i posypanych mąką kokilek. Piecz przez 15 minut w temperaturze 180°C. Po upieczeniu nie wyjmuj ich od razu z piekarnika. Wyłącz piekarnik i pozostaw drzwiczki uchylone na 10 minut.
Wyjmij kokilki z piekarnika i gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!