Suflety z wędzonym łososiem i fromage frais

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
6 porcji
łatwe
45 min

Aby uzyskać lekką, puszystą przystawkę o delikatnym smaku wędzonego łososia, wybierz ten przepis na suflet! Jest bardzo łatwy do przygotowania w domu i sprawi, że Twoje kubki smakowe oszaleją :-) Z odrobiną fromage frais dla słodyczy i koperkiem dla smaku, z pewnością będzie hitem na początku posiłku. Przepis na pewno będzie łatwy do wykonania, dzięki instrukcjom krok po kroku, nie tylko w formie pisemnej + zdjęć, ale także na wideo (na końcu) :-)


Składniki

6
Szacowany koszt: 6.22 (1.04€/porcja)

Materiały

  • Trzepaczka
  • 6 Ramekinów

Przygotowanie

Czas przygotowania20 min
Czas oczekiwania10 min
Gotowania15 min

  • Suflety z wędzonym łososiem i fromage frais - Przygotowanie krok 1Roztop masło w rondelku, a następnie stopniowo dodawaj mąkę. Na koniec dodawać po trochu mleko. Dodaj sól i pieprz i dobrze wymieszaj.
  • Suflety z wędzonym łososiem i fromage frais - Przygotowanie krok 2Oddziel białka od żółtek. Wbijaj żółtka po 1 na raz do masy.
  • Suflety z wędzonym łososiem i fromage frais - Przygotowanie krok 3Pokrój plastry wędzonego łososia i posiekaj koperek, a następnie dodaj je do mieszanki z fromage frais.
  • Suflety z wędzonym łososiem i fromage frais - Przygotowanie krok 4Ubij białka na sztywną pianę. Dodać niewielką ilość białek do ciasta, aby je rozluźnić, a następnie dodać tę mieszaninę do reszty białek.
    Delikatnie wymieszać.
  • Suflety z wędzonym łososiem i fromage frais - Przygotowanie krok 5Wlej ciasto do wysmarowanych masłem i posypanych mąką foremek. Piec przez 15 minut w temperaturze 180°C. Po upieczeniu nie wyjmuj ich od razu z piekarnika. Wyłącz piekarnik i pozostaw go uchylony na 10 minut.
  • Suflety z wędzonym łososiem i fromage frais - Przygotowanie krok 6Wyjąć kokilki z piekarnika i gotowe!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+