Suflety z wędzonym łososiem i serkiem śmietankowym

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
6 porcji
łatwe
45 min

Aby uzyskać lekką, puszystą przystawkę o delikatnym smaku wędzonego łososia, wybierz ten przepis na suflet! Jest bardzo łatwy do przygotowania w domu i sprawi, że Twoje kubki smakowe oszaleją :-) Z odrobiną serka śmietankowego dla słodyczy i koperkiem dla smaku, z pewnością będzie hitem na początku posiłku. Przepis na pewno będzie łatwy do wykonania, dzięki instrukcjom krok po kroku, nie tylko w formie pisemnej + zdjęć, ale także na wideo (na końcu) :-)

Składniki

6

Materiały

  • Trzepaczka
  • 6 kokilek

Przygotowanie

Czas przygotowania20 min
Czas oczekiwania10 min
Gotowania15 min
  • Suflety z wędzonym łososiem i serkiem śmietankowym - Przygotowanie krok 1Roztop masło w rondelku, a następnie stopniowo dodawaj mąkę, mieszając trzepaczką. Na koniec dodawaj mleko stopniowo, mieszając trzepaczką. Dodaj sól i pieprz, a następnie wymieszaj.
  • Suflety z wędzonym łososiem i serkiem śmietankowym - Przygotowanie krok 2Oddziel białka od żółtek. Wbijaj żółtka jedno po drugim do masy, mieszając.
  • Suflety z wędzonym łososiem i serkiem śmietankowym - Przygotowanie krok 3Pokrój plastry wędzonego łososia na kawałki i posiekaj koperek, a następnie dodaj je do mieszanki razem z serkiem śmietankowym.
  • Suflety z wędzonym łososiem i serkiem śmietankowym - Przygotowanie krok 4Ubij białka na sztywną pianę. Delikatnie dodaj niewielką ilość białek do ciasta, aby je rozluźnić, a następnie dodaj tę mieszaninę do reszty białek.
    Delikatnie wymieszaj.
  • Suflety z wędzonym łososiem i serkiem śmietankowym - Przygotowanie krok 5Wlej ciasto do wysmarowanych masłem i posypanych mąką kokilek. Piecz przez 15 minut w temperaturze 180°C. Po upieczeniu nie wyjmuj ich od razu z piekarnika. Wyłącz piekarnik i pozostaw drzwiczki uchylone na 10 minut.
  • Suflety z wędzonym łososiem i serkiem śmietankowym - Przygotowanie krok 6Wyjmij kokilki z piekarnika i gotowe!
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: