Świeże awokado, krewetki i grejpfrutowe verrines!
zagłosuj teraz
Mamy dla Ciebie świeżą przystawkę bez gotowania: awokado, krewetki i grejpfrutowe verrines. Słodko-pikantne, lekko kwaśne połączenie, które z pewnością ożywi posiłek od samego początku! I nie wahaj się zaprezentować ich w mniejszych verrines na aperitif ;-)
Składniki
4
Przygotowanie
- Przygotuj grejpfruta: odetnij podstawę i górę. Odetnij otaczającą skórę i pozostałą białą warstwę.
Za pomocą noża usuń segmenty miąższu, pokrój na małe kawałki i odłóż na bok.
Wycisnąć sok z pozostałej części grejpfruta. - Krewetki obrać ze skorupek i pokroić na małe kawałki.
W salaterce wymieszać krewetki, grejpfruta i sok z niego, oliwę z oliwek, sok z 1/2 cytryny, paprykę i sól. Odstawić w chłodne miejsce. - Przekrój awokado na pół, usuń pestkę i wyjmij miąższ.
Zmiksować z sokiem z 1/2 cytryny i solą. - Aby przygotować verrines: umieść kilka łyżek zblendowanego awokado na dnie verrines i mieszankę krewetek/grejpfruta na wierzchu. Schłodź verrines, aż będą gotowe do podania ;-) Smacznego!
Sprzęt do gotowania
mikser
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!