Świeże awokado, krewetki i grejpfrutowe verrines!

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
4 porcji
łatwe
15 min

Mamy dla Ciebie świeżą przystawkę bez gotowania: awokado, krewetki i grejpfrutowe verrines. Słodko-pikantne, lekko kwaśne połączenie, które z pewnością ożywi posiłek od samego początku! I nie wahaj się zaprezentować ich w mniejszych verrines na aperitif ;-)


Składniki

4

Przygotowanie


  • Przygotuj grejpfruta: odetnij podstawę i górę. Odetnij otaczającą skórę i pozostałą białą warstwę.
    Za pomocą noża usuń segmenty miąższu, pokrój na małe kawałki i odłóż na bok.
    Wycisnąć sok z pozostałej części grejpfruta.
  • Krewetki obrać ze skorupek i pokroić na małe kawałki.
    W salaterce wymieszać krewetki, grejpfruta i sok z niego, oliwę z oliwek, sok z 1/2 cytryny, paprykę i sól. Odstawić w chłodne miejsce.
  • Przekrój awokado na pół, usuń pestkę i wyjmij miąższ.
    Zmiksować z sokiem z 1/2 cytryny i solą.
  • Aby przygotować verrines: umieść kilka łyżek zblendowanego awokado na dnie verrines i mieszankę krewetek/grejpfruta na wierzchu. Schłodź verrines, aż będą gotowe do podania ;-) Smacznego!


Sprzęt do gotowania

mikser

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+