Świeże verrines z awokado, krewetkami i grejpfrutem!
zagłosuj teraz
Proponujemy świeżą przystawkę bez gotowania: verrines z awokado, krewetkami i grejpfrutem. Słodko-słony, lekko kwaśny duet, który ożywi Twój posiłek od samego początku! Nie wahaj się również podać ich w mniejszych verrines na aperitif ;-)
Składniki
4
Przygotowanie
- Przygotuj grejpfruta: odetnij podstawę i górę. Odetnij otaczającą skórę oraz pozostałą białą warstwę.
Za pomocą noża usuń segmenty miąższu, pokrój je na małe kawałki i odłóż na bok.
Wycisnij sok z pozostałej części grejpfruta. - Obierz krewetki ze skorupek i pokrój je na małe kawałki.
W misce wymieszaj krewetki, grejpfruta i jego sok, oliwę z oliwek, sok z 1/2 cytryny, paprykę oraz sól. Odstaw do schłodzenia. - Przekrój awokado na pół, usuń pestkę i wyjmij miąższ.
Zmiksuj go z sokiem z drugiej 1/2 cytryny oraz solą. - Przygotowanie verrines: umieść kilka łyżek zblendowanego awokado na dnie verrines, a na wierzchu dodaj mieszankę krewetek i grejpfruta. Schłodź verrines do momentu podania ;-) Smacznego!
Sprzęt do gotowania
mikser
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!