Świeży łosoś i tatar z zielonego jabłka
zagłosuj teraz
To przepis bez gotowania, którego nie możemy się doczekać, zwłaszcza gdy jest tak łatwy w przygotowaniu! Wszystko, co musisz zrobić, aby przygotować tatar z łososia i zielonego jabłka, to pokroić składniki, wymieszać je i gotowe! Szybki i świeży przepis, idealny na gorące letnie dni.
Składniki
2
Szacowany koszt: 4.73Euros€ (2.37€/porcja)
Materiały
- Koło do serwowania o średnicy 10 cm
Przygotowanie
- Pokrój łososia w drobną kostkę (około 1 cm).
- Dodaj obrane i drobno posiekane jabłko i szalotkę do łososia. Dodać posiekany szczypiorek.
- Dopraw oliwą z oliwek, sokiem z cytryny i solą. Dobrze wymieszać.
- Podawać w kokilkach lub użyć małych kółek do uformowania ładnych tartaletek.
- Tatar z łososia jest już gotowy!
Obserwacje
Jabłko: jeśli nie jesteś fanem słodko-pikantnych połączeń, zastąp je ogórkiem!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!