Szybka i łatwa zupa porowo-ziemniaczana
zagłosuj teraz
W chłodne jesienno-zimowe dni nie ma to jak dobra domowa zupa na rozgrzanie :-) Łatwa w przygotowaniu, jest również świetnym przepisem na uzupełnienie sezonowych warzyw ;-) Wypróbuj połączenie ziemniaków i pora i nie wahaj się dodać trochę chrupkości, na przykład grzankami czosnkowymi ;-)
Składniki
4
Szacowany koszt: 2.37Euros€ (0.59€/porcja)
Materiały
- Garnek lub duży rondel
- Blender
Przygotowanie
Czas przygotowania30 min
Gotowania30 min
Roztop masło w rondelku. Podsmaż w nim posiekaną szalotkę.
Dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki i smaż przez kilka minut. Następnie dodaj posiekany por. Dobrze wymieszaj.
Zalej wodą, dopraw solą i pieprzem, dodaj kostkę rosołową. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 30 minut.
Umieść zawartość rondla w blenderze lub użyj blendera zanurzeniowego, aby wszystko dokładnie zmiksować.
I gotowe, twoja zupa porowo-ziemniaczana jest gotowa do spożycia.
Obserwacje
W przypadku velouté: dodać 10 cl gorącej śmietany do mieszanki przed miksowaniem, aby uzyskać velouté.
Sprzęt do gotowania
mikser
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!