Szybka i łatwa zupa porowo-ziemniaczana
zagłosuj teraz
W chłodne jesienno-zimowe dni nie ma to jak dobra domowa zupa na rozgrzanie :-) Łatwa w przygotowaniu, jest również świetnym przepisem na uzupełnienie sezonowych warzyw ;-) Wypróbuj połączenie ziemniaków i pora i nie wahaj się dodać trochę chrupkości, na przykład grzankami czosnkowymi ;-)
Składniki
4
Szacowany koszt: 2.37Euros€ (0.59€/porcja)
Materiały
- Garnek lub duży rondel
- Blender
Przygotowanie
Czas przygotowania30 min
Gotowania30 min
- Roztop masło w rondelku. Podsmaż w nim posiekaną szalotkę.
- Dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki i smaż przez kilka minut. Następnie dodaj posiekany por. Dobrze wymieszać.
- Zalać wodą, doprawić solą i pieprzem, dodać kostkę rosołową. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 30 minut.
- Umieść zawartość rondla w blenderze lub użyj blendera zanurzeniowego, aby wszystko dokładnie zmiksować.
- Teraz zupa porowo-ziemniaczana jest gotowa do spożycia.
Obserwacje
W przypadku velouté: dodać 10 cl gorącej śmietany do mieszanki przed miksowaniem, aby uzyskać velouté.
Sprzęt do gotowania
mikser
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!