Fryndzy z szynką i serem
zagłosuj teraz
Aby uzyskać prosty przepis wymagający zaledwie kilku składników, wybierz nasze frytki z szynką i serem! To klasyk uwielbiany zarówno przez młodszych, jak i starszych, a do tego gotowy w mgnieniu oka! Postępuj zgodnie z naszymi instrukcjami krok po kroku, aby przygotować te fryndzy, które są w zasięgu każdego początkującego w kuchni :-) Podawaj z mieszanką sałat, aby uzyskać łatwą, niewymagającą kolację.
Składniki
4
Szacowany koszt: 3.47Euros€ (0.87€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania20 min
Pokrój ciasto francuskie na 8 prostokątów równej wielkości.
Rozsmaruj trochę crème fraîche na 4 prostokątach ciasta francuskiego.Dodaj 1/2 plasterka szynki i starty ser.
Przykryj kolejnym prostokątem ciasta francuskiego i uszczelnij brzegi widelcem.
Posmaruj roztrzepanym jajkiem i naciąć nożem wierzch każdego frynda.
Piec przez 20 minut w temperaturze 180°C.
A teraz fryndzy z szynką i serem są gotowe!
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!