Fryndzy z szynką i serem

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
4 porcji
łatwe
35 min

Aby uzyskać prosty przepis wymagający zaledwie kilku składników, wybierz nasze frytki z szynką i serem! To klasyk uwielbiany zarówno przez młodszych, jak i starszych, a do tego gotowy w mgnieniu oka! Postępuj zgodnie z naszymi instrukcjami krok po kroku, aby przygotować te fryndzy, które są w zasięgu każdego początkującego w kuchni :-) Podawaj z mieszanką sałat, aby uzyskać łatwą, niewymagającą kolację.

Składniki

4

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania20 min
  • Fryndzy z szynką i serem - Przygotowanie krok 1Pokrój ciasto francuskie na 8 prostokątów równej wielkości.
    Rozsmaruj trochę crème fraîche na 4 prostokątach ciasta francuskiego.
  • Fryndzy z szynką i serem - Przygotowanie krok 2Dodaj 1/2 plasterka szynki i starty ser.
  • Fryndzy z szynką i serem - Przygotowanie krok 3Przykryj kolejnym prostokątem ciasta francuskiego i uszczelnij brzegi widelcem.
  • Fryndzy z szynką i serem - Przygotowanie krok 4Posmaruj roztrzepanym jajkiem i naciąć nożem wierzch każdego frynda.
  • Fryndzy z szynką i serem - Przygotowanie krok 5Piec przez 20 minut w temperaturze 180°C.
  • Fryndzy z szynką i serem - Przygotowanie krok 6A teraz fryndzy z szynką i serem są gotowe!

Sprzęt do gotowania

piekarnik
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: