Tatar z szynki, melona i pomidorów

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
2 porcji
łatwe
20 min

Jeśli chodzi o przepisy bez gotowania, tatar wyróżnia się na tle innych! Świeży, szybki przepis, którego wszyscy szukamy latem :-) Przystawka z szynką, melonem i pomidorem dla odmiany od tradycyjnych tatarów wołowych lub rybnych (łosoś/tuńczyk). Słodko-pikantne połączenie, które pokochają Twoi goście. Podawać w foremkach lub ułożyć na płaskim talerzu za pomocą foremki do ciastek.


Składniki

2

Materiały

  • Koło do serwowania o średnicy 10 cm

Przygotowanie


  • Tatar z szynki, melona i pomidorów - Przygotowanie krok 1Pokrój szynkę na bardzo małe kawałki. To samo zrobić z cebulą.
  • Tatar z szynki, melona i pomidorów - Przygotowanie krok 2Pomidory obrać i pokroić w drobną kostkę.
  • Tatar z szynki, melona i pomidorów - Przygotowanie krok 3Wymieszaj szynkę, cebulę i pomidora, a następnie dodaj posiekany szczypiorek. Dodać 1 łyżkę oliwy z oliwek i 1 łyżkę octu. Dobrze wymieszać.
  • Tatar z szynki, melona i pomidorów - Przygotowanie krok 4Uformuj tatar w okrąg lub ułóż niewielki stos na talerzu.
  • Tatar z szynki, melona i pomidorów - Przygotowanie krok 5Pokrój plaster melona na cienkie paski i ułóż je atrakcyjnie na wierzchu tatara.
  • Tatar z szynki, melona i pomidorów - Przygotowanie krok 6A teraz tatar z szynki i melona jest gotowy!

Obserwacje

Krojenie melona: Jeśli masz mandolinę, przyda ci się ona do zrobienia ładnych plasterków melona.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+