Tatar z szynki, melona i pomidorów
zagłosuj teraz
Jeśli chodzi o przepisy bez gotowania, tatar wyróżnia się na tle innych! Świeży, szybki przepis, którego wszyscy szukamy latem :-) Przystawka z szynką, melonem i pomidorem dla odmiany od tradycyjnych tatarów wołowych lub rybnych (łosoś/tuńczyk). Słodko-pikantne połączenie, które pokochają Twoi goście. Podawać w foremkach lub ułożyć na płaskim talerzu za pomocą foremki do ciastek.
Składniki
2
Materiały
- Koło do serwowania o średnicy 10 cm
Przygotowanie
- Pokrój szynkę na bardzo małe kawałki. To samo zrobić z cebulą.
- Pomidory obrać i pokroić w drobną kostkę.
- Wymieszaj szynkę, cebulę i pomidora, a następnie dodaj posiekany szczypiorek. Dodać 1 łyżkę oliwy z oliwek i 1 łyżkę octu. Dobrze wymieszać.
- Uformuj tatar w okrąg lub ułóż niewielki stos na talerzu.
- Pokrój plaster melona na cienkie paski i ułóż je atrakcyjnie na wierzchu tatara.
- A teraz tatar z szynki i melona jest gotowy!
Obserwacje
Krojenie melona: Jeśli masz mandolinę, przyda ci się ona do zrobienia ładnych plasterków melona.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!