Zupa warzywna w thermomixie
zagłosuj teraz
Aby uzyskać wyjątkowo gładką i kremową zupę, nie ma nic lepszego niż Thermomix. Zmiksowaliśmy całą masę warzyw, aby dostarczyć błonnika i witamin. Teraz twoja kolej, aby się rozpieścić, postępując zgodnie z naszym przepisem krok po kroku ;-) Nie zapomnij dodać grzanek dla chrupiącego smaku :-D
Składniki
6
Materiały
- Thermomix
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania20 min
- Umieść czosnek i przepołowioną cebulę w misce i rozdrabniaj przez 5 sekund na prędkości 5.
- Zeskrobać łopatką boki miski, dodać oliwę z oliwek i smażyć przez 5 minut w temperaturze 120°C na prędkości 1 (bez miarki).
Opłucz warzywa (obierz te, które tego wymagają, jeśli nie są organiczne) i pokrój je na kawałki przed dodaniem do miski z wodą, gruboziarnistą solą i pieprzem.
Gotować przez 25 minut w temperaturze 100°C, prędkość 1.
Miksować przez 1 minutę, stopniowo zwiększając prędkość do 10. W razie potrzeby dostosuj przyprawy i smacznego!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!