Zupa jarzynowa z thermomixa
zagłosuj teraz
Nie ma nic lepszego niż Thermomix, aby uzyskać wyjątkowo gładką, kremową zupę. Tutaj zmiksowaliśmy całą masę warzyw, aby dostarczyć ci błonnika i witamin. Teraz twoja kolej, aby zrobić sobie przyjemność, postępując zgodnie z naszym przepisem krok po kroku ;-) Nie zapomnij dodać kilka grzanek dla chrupiącego smaku :-D
Składniki
6
Materiały
- Thermomix
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania20 min
- Umieść czosnek i przepołowioną cebulę w misce i rozdrabniaj przez 5 sekund na prędkości 5.
- Zeskrobać łopatką boki miski, dodać oliwę z oliwek i smażyć przez 5 minut w temperaturze 120°C na prędkości 1 (bez miarki).
- Opłucz warzywa (obierz te, które tego wymagają, jeśli nie są organiczne) i posiekaj je przed dodaniem do miski z wodą, gruboziarnistą solą i pieprzem.
- Gotować przez 25 minut w temperaturze 100°C, prędkość 1.
- Miksować przez 1 minutę, stopniowo zwiększając prędkość do 10. W razie potrzeby dostosuj przyprawy i ciesz się smakiem!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!