Ceviche z ostryg: leche de tigre i marakuja

zagłosuj teraz
Przekąska
6 porcji
łatwe
20 min

Nowe verrines na aperitif, tym razem z ceviche z ostryg z leche de tigre! Tradycyjny pikantny sos z Ameryki Łacińskiej, który w mgnieniu oka rozbudzi Twoje kubki smakowe! Nowy sposób na delektowanie się ostrygami :-)


Składniki

6
Szacowany koszt: 9.9 (1.65€/porcja)

Materiały

  • 6 małych winorośli
  • 1 siekacz
  • folia spożywcza

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Czas oczekiwania10 min

  • Ceviche z ostryg: leche de tigre i marakuja - Przygotowanie krok 1Otwórz ostrygi. Usuń pierwszą wodę. Zebrać i przefiltrować drugą wodę z 2 ostryg. Usunąć miąższ z ostryg i grubo posiekać.
  • Ceviche z ostryg: leche de tigre i marakuja - Przygotowanie krok 2Wlej przefiltrowaną wodę z ostryg do rozdrabniacza. Dodać mleko kokosowe, sok z limonki, chili, imbir i kolendrę. Wszystko razem zmiksować.
  • Ceviche z ostryg: leche de tigre i marakuja - Przygotowanie krok 3Przenieść leche de tigre do miski i dodać mięso ostryg. Odcedzić i schłodzić przez 5 do 10 minut.
  • Ceviche z ostryg: leche de tigre i marakuja - Przygotowanie krok 4Podzielić miąższ między verrines, a następnie dodać leche de tigre. Dodaj około łyżeczki marakui do każdej szklanki.
  • Ceviche z ostryg: leche de tigre i marakuja - Przygotowanie krok 5Udekoruj verrines listkiem kolendry i gotowe!

Obserwacje

Należy uważać z ilością chili! Zalecamy dodawanie chili po trochu i próbowanie, aby upewnić się, że nie użyto go zbyt dużo.

Mleko kokosowe można zastąpić śmietanką kokosową: w ten sposób leche de tigre będzie gęstsze, a marakuja będzie lepiej przylegać do powierzchni.

Czego mogę użyć zamiast marakui?
Marakuję można zastąpić mango, ogórkiem lub cukinią. Zachęcamy do dostosowania przepisu do własnych upodobań!

Czy mogę przygotować ten przepis dzień wcześniej?
Możesz przygotować leche de tigre dzień wcześniej, ale ceviche należy przygotować tego samego dnia.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+