Ceviche z ostryg: leche de tigre i owoc marakuji

zagłosuj teraz
Przekąska
6 porcji
łatwe
20 min

Nowe verriny na aperitif, tym razem z ceviche z ostryg z leche de tigre! Tradycyjny pikantny sos z Ameryki Łacińskiej, który w mgnieniu oka rozbudzi Twoje kubki smakowe! Nowy sposób na delektowanie się ostrygami :-)


Składniki

6
Szacowany koszt: 9.9 (1.65€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Czas oczekiwania10 min


Obserwacje

Należy uważać z ilością chili! Zalecamy dodawanie chili po trochu i próbowanie, aby upewnić się, że nie użyto go zbyt dużo.

Mleko kokosowe można zastąpić śmietanką kokosową: w ten sposób leche de tigre będzie gęstsze, a marakuja będzie lepiej przylegać do powierzchni.

Czego mogę użyć zamiast marakui?
Marakuję można zastąpić mango, ogórkiem lub cukinią. Zachęcamy do dostosowania przepisu do własnych upodobań!

Czy mogę przygotować ten przepis dzień wcześniej?
Możesz przygotować leche de tigre dzień wcześniej, ale ceviche należy przygotować tego samego dnia.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+