Chipsy z chleba pita - ekspresowy przepis
zagłosuj teraz
Grube chipsy są teraz możliwe dzięki temu przepisowi opartemu na chlebie pita! Tak, ten libański chleb, który szczególnie lubimy do robienia kanapek lub towarzyszenia ci podczas posiłku :-) Cóż, teraz znasz nowy przepis, który możesz wykorzystać i podzielić się nim z przyjaciółmi ;-)
Składniki
6
Szacowany koszt: 6.58Euros€ (1.1€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania3 min
Gotowania12 min
- Pokrój chleb pita na 8 kawałków za pomocą noża lub nożyczek.
- W misce wymieszaj oliwę z oliwek, sól, pieprz, paprykę, pieprz cayenne i czosnek w proszku.
- Dodaj pokrojone chlebki pita do miski i dobrze wymieszaj.
- Ułóż przyprawione trójkąty na blasze wyłożonej pergaminem do pieczenia i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 12 minut.
- I voila, chipsy są gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!