Chipsy z chleba pita - ekspresowy przepis

zagłosuj teraz
Przekąska
6 porcji
łatwe
15 min

Grube chipsy są teraz możliwe dzięki temu przepisowi opartemu na chlebie pita! Tak, ten libański chleb, który szczególnie lubimy do robienia kanapek lub towarzyszenia ci podczas posiłku :-) Cóż, teraz znasz nowy przepis, który możesz wykorzystać i podzielić się nim z przyjaciółmi ;-)


Składniki

6
Szacowany koszt: 6.58 (1.1€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania3 min
Gotowania12 min

  • Chipsy z chleba pita - ekspresowy przepis - Przygotowanie krok 1Pokrój chleb pita na 8 kawałków za pomocą noża lub nożyczek.
  • Chipsy z chleba pita - ekspresowy przepis - Przygotowanie krok 2W misce wymieszaj oliwę z oliwek, sól, pieprz, paprykę, pieprz cayenne i czosnek w proszku.
  • Chipsy z chleba pita - ekspresowy przepis - Przygotowanie krok 3Dodaj pokrojone chlebki pita do miski i dobrze wymieszaj.
  • Chipsy z chleba pita - ekspresowy przepis - Przygotowanie krok 4Ułóż przyprawione trójkąty na blasze wyłożonej pergaminem do pieczenia i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 12 minut.
  • Chipsy z chleba pita - ekspresowy przepis - Przygotowanie krok 5I voila, chipsy są gotowe!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+