Chipsy z cukinii
zagłosuj teraz
Jak zastąpić tradycyjne chipsy ziemniaczane do aperitifu? W tym celu wybraliśmy zielone warzywo: cukinię ;-)
Składniki
5
Szacowany koszt: 1.3Euros€ (0.26€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania15 min
- Cukinię dobrze umyć i pokroić w cienkie plasterki.
- Umieść plasterki w misce z mąką i dobrze wymieszaj, aż mąka pokryje cukinie. To samo zrobić z roztrzepanymi jajkami.
- Ułóż cukinie na blacie roboczym i posyp bułką tartą. Odwrócić i powtórzyć czynność.
- Podsmaż cukinie na oliwie z oliwek na złoty kolor.
- A teraz chipsy z cukinii są gotowe!
Obserwacje
Cukinia: może być zastąpiona innymi warzywami. Idealne do różnicowania smaków :-)
Wersja z piekarnika: skrop chipsy oliwą z oliwek i piecz przez 10 minut w temperaturze 180°C.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!